Charlotte "glitzy" Josefsson

Ajvargratinerad torsk

Här kommer ett snabbt vardagsrecept som gillades av båda mig, Jocke och Stella. Tänk på att välja MSC märkt fisk och alltid färsk. Det är ju 100 gånger godare. Vi har valt eko och krav på det som finns inom dessa kategorier.

Ingredienser 4 portioner

  • Torsk
  • 600 g Torskfilé Färsk
  • 0.8 tsk Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 150 g Ajvar
  • 2 dl Creme Fraiche Naturell
  • 75 g Grana Padano
  • 0.5 st krukor Basilika – färsk

Tillbehör

  • 3 dl Bulgur
  • 200 g  morötter
  • 0.5 st Gurka
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Balsamvinäger Vit
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken om du använder fryst.

2. Torsk: Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Blanda ihop ajvar relish med creme fraiche och riven grana padano. Skölj och finhacka basilika och blanda i. Bred röran över fisken och sätt in i ugnen ca 10 min.

4. Tillbehör: Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulgur/ris och grönsaker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats