glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Älskar no poo + hur jag använder surskölj

Hello. Ni kanske kommer ihåg mitt inlägg om no poo? Om inte klicka här>>

Jag har hunnit med ett gäng tvättar och till en början blev håret fett på två dagar som vanligt samt att jag tyckte att det blev rätt torrt och strävt men däremot en fin och härlig naturlig volym. Efter tvätt fyra hände något. Håret blev naturligt glansigt och volymen höll sig kvar. Först tvättar man ju håret med tvålen och sköljer ur tvålen med vatten. Sen ska man skölja med en surskölj för att återställa ph-balansen samt att det sluter hårstråt. Jag tar med mig en flaska in i duschen med ca 2 msk äppelcidervinäger i botten som jag sen fyller upp med vatten från duschen för att skölja håret med. Jag masserar in det i hårbotten och låter det sitta någon minut eller två innan jag sköljer ur det. Vissa sköljer inte ur det alls vet jag. Att bara hälla i det i håret och skölja ur det direkt gör ingen större skillnad har jag märkt.

Förutom att man slipper kemikalier, ingredienser som försämrar hårets, får fin härlig volym, en hårbotten i balans som inte alls blir fet lika snabbt så har även färgen fått nytt liv. JAG ÄLSKAR no poo. Vi får se om min uppfattning håller i sig 🙂

Eftersom jag lockar håret med plattången så vill jag ha värmeskydd så jag tänkte faktiskt göra ett eget värmeskydd. Se receptet>>

Måste även surfa runt på sidan för att se vad jag ska ersätta min vanliga bodylotion med. Jag ska fasa ut så mycket kemikalier det bara går. Jag har ju aldrig använt något på Stella som innehåller kemikalier eller som är hormonstörande och det jag lär mig nu kommer jag föra över på Stella när hon blir större.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anngelica

  Hej 🙂 Undrar hur ditt kök ser ut, har du köksredskap i plast, plastpåsar, folie etc eller har du bytt ut allt mot miljövänliga val?

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej,

   Jag har en del kvar i plast men har exempelvis skärbrädor som är i trä och bambu. Plåstskålar. När jag lagar mat har jag träslevar men fortfarande stekspade i plast som jag ska byta ut. Plastpåsar/fryspåsar har jag vanliga plast men besökte en webshop här om dagen där jag tänkte beställa “bra” plastpåsar. Jag är på god väg att fasa ut all plast men det tar lite tid. Har slutat med teflonpannor och kör scanpan nu. Kanske ska skriva ett inlägg om allt sånt här?

 2. Charlotte

  Är långt ifrån lika påläst som dig gällande innehåll etc. MEN använder joboba olja (Gerd of Sweden CO) till kroppen både på mig och min dotter, då både är superkänsliga mot typ allt.. och den är super, istället för bodylotion eller andra krämer 😊

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej. Den innehåller bara just den oljan så den är säkert bra 🙂 såg en produkt på kemikalieklok som jag ska beställa 🙂

   Måste hitta något vettigt till ansiktet också. Svårt det där

stats