Charlotte "glitzy" Josefsson

Asiatisk fisk taco & Vietnamesiska vårrullar

Förra helgen hade vi ett stort gäng på middag hemma hos oss. Jag bjöd på Vietnamesiska vårrullar>> till förrätt. Folk fick ta en tallrik och sno åt sig sås och rullar och den dricka de ville ha till maten vilket var vitt eller rött vin anpassat efter maten eller asiatisk öl. Den fick intas på stående fot på valfritt ställe i huset :). Lite mysigt.

Till huvudrätt blev det dessa grymma tacos. Mmmmm så jävla goda dom är:
asiatisk fisk taco

Cole slaw kimchi style:

1/4 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat
1 liten morot, skalad och riven
8 cm purjolök, tunt skivad
1 äpple, skalat, urkärnat och finhackat2 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 msk strösocker
2 msk gochujaru vilket är koreansk chili: jag blandade lite olika chilis jag hade hemma. Ska dock köpa det.
1 msk fisksås
1 msk risvinäger
1 tsk salt
2 tsk sesamolja

  1. Blanda ingefära, vitlök, socker, gochujaru, fisksås, risvinäger, salt och sesamolja till en pasta.
  2. Lägg alla grönsaker i en stor bunke och blanda väl med pastan, gärna med händerna. Låt stå i 30 min i kylen.

Sesamailoi:

Man kan använda en färdigköpt majonäs om man absolut inte vill göra en egen eller googla upp en majonäs.
Drygt 2 dl.
1 rumstempererad äggula
2-2 1/2 neutral rapsolja (inte kallpressad med andra ord)
1 tsk risvinäger

Vispa äggula och tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. När majonäsen börjar binda sig och bli krämig, häll oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning. När alla olja är invispad och majonäsen är fast och fluffig tillsätt risvinäger. Vispa samman.

Vispa försiktigt samman majonäsen med en skalad och riven vitlök, 2 tsk sesamolja, 1 msk rostade vita sesamfrön och 1 msk rostade svarta sesamfrön och 1 msk ljus soya. Smaka ev. av med salt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats