Charlotte "glitzy" Josefsson

Asiatisk sallad med tonfisk

IMG_8170

Sorry för kass mobilbild.

Var sjukt sugen på tonfisk förra veckan och även lite asiatiska smaker så det fick bli ett recept från recept.nu Riktigt gott!

 

  • 400 g tonfisk loin, röd (kan ersättas med lax)
  • 200 g nudlar
  • 1 st litet isbergsalladshuvud
  • 2 st morötter, normalstora
  • 2 st salladslökar
  • 8 st shiitakesvampar
  • 100 g groddar, böngroddar
  • 100 g sockerärtor

Dressing:

  • 25 g ingefära, skalas
  • 0.5 st citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
  • 3 st limefrukter
  • 1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 3-4 msk matolja
  • 2 msk soja (jag tog japansk då jag gillar den mer)
  1. Grilla tonfisken försiktigt men på hög värme. Finns ingen grillpanna så stek tonfisken på samma vis i stekpanna.
  2. Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
  3. Strimla också shiitakesvampen för sig.
  4. Till dressingen
    Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung.
  5. Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
  6. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats