Baby S | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Baby S

Bokstavstavla –  Granit

Orden hade vår kattvakt knåpat ihop som bodde hos oss när vi var inlagda första veckan efter Stellas ankomst. I lördags blev hon 4 veckor. Tiden går ändå fort fast allt är så otroligt segt.

Katterna ligger gärna nära och sover med Stella

Många säger “passa på att njuta av första tiden”. Vadå njuta? Ja det är helt fantastiskt att vi har en liten tjej och jag njuter av henne men inte av allt runt omkring. Förstår inte alls vad folk menar med den kommentaren? Jag är konstant trött, jag får alltid stressa i duschen, får man ihop lagad mat på spisen hurrar jag, att hinna blogga och att fixa håret är nu mer lyx, aldrig tvättat så mycket i hela mitt liv, att amma tar typ upp halva dygnet känns det som, det är läkarbesök, BVC osv. Nej jag har svårt att njuta, tycker mest det är jobbigt om jag ska vara ärlig.

Det kan även ha att göra med att jag har deadlines på träningskläderna och tvingas att jobba med dom så mycket jag hinner. Vore så himla skönt att faktiskt vara föräldrarledig och sova när hon sover och ta en promenad på förmiddagen istället för att stressa framför datorn och hoppas på att hon sover ett längre pass så jag hinner undan så mycket som möjligt. Stella är förkyld, mamman också. Det är nog pappan som smittat oss. Efter en vecka i Sthlm kom Jocke hem förkyld i fredags. I lördags morse vaknade Stella med slem/snor i hals och näsa. Så det spolas med koksalt och sugs med nässug. Finns ju nässpay för bebisar men nu mer på recept. Om folk inte överdoserade skiten hade det fortfarande funnits receptfritt. Hur kan man överdosera till sitt barn? Idioti.Jag sitter här med tungt huvud och snorig. Hör Stella från sovrummet, hon börjar vakna. Snälla, sov en timme till så jag hinner röja undan och kanske till och med snygga till mig lite 🙂 Min mamma kommer idag. Jag bad henne komma så jag kan koncentrera mig på kollektionen så den blir klar en gång för alla. Mamma har varit här massor sen hon kom. Jocke jobbar i Sthlm 4-5 dagar varje vecka.

Tur jag har en sån snäll mamma som hjälper mig. Förra veckan var vi helt själva och det går bra att vara själv med henne, men det är ju rätt så gött och få lite avlastning och exempelvis slippa borsta tänderna och tvätta ansiktet i tvättstugan under tiden som hon ligger på skötbädden. Eller faktiskt kunna laga mat utan att bli avbruten osv. I går lagade jag med med henne i bärsjalen och det gick ju galant. Hon somnade på 2 sekunder.

Igår var jag på massage en timme, men lägg av. Ville aldrig att den skulle ta slut. Så skönt och få bli ompysslad och komma hemifrån. På helgerna när Jocke har varit hemma har jag passat på att åka och handla själv och att göra andra ärenden. Har även lämnat henne med mamma sen första veckan en stund. Det är skönt att få en liten break då och då.Vi var på BVC förra veckan och hon hade gått upp ytterligare. Helt sjukt vad hon växer, 1 kg på 3 veckor. Undra om vi kommer få en knubbig bebis 🙂 Önskemål om att jag ska skriva om mitt kejsarsnitt har kommit så jag ska ta tag i det asap. Men nu kanske jag ska försöka ta mig ut med nya vagnen innan solen försvinner?

När ändå korkväggen är med och gästspelar i bloggen kan jag ju passa på att visa kortet från Snapchat som jag printade. På planet till Grekland i somras. Jocke är hyfsat trött på mig och mina snaps 🙂 Vår nya skrivare skriver ut sjukt bra kort. Nålarna kommer från 200m2.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ylva

  Håller så med dig, min dotter är idag 7 mån och jag tycker det blir lättare och lättare med tiden. Finns mycket mer att hitta på med henne nu än då under den första tiden. Så skönt att se att någon annan upplever den första tiden som jag gjorde det, annars hör man bara om hur härligt och rosenrött den är. Sen skulle jag gärna vilja att du skriver om din tankar till giftfria bebis saker, jag tänker mycket på det och försöker hitta alternativ men det kan vara svårt. Du skrev tidigare att du valde just stokke vagnen pga det utveckla gärna det =)

 2. Emma

  Det jag skulle tippa på att många menar med att njuta, är att njuta av tiden när de är alldeles nykläckta och små. För mig var första tiden heller inte alls rolig (kunde inte gå första två månaderna pga komplikationer vid förlossningar och skador på bäckenbottenmuskulaturen, plus allt annat som man måste vänja sig vid; sitta fast i soffan för att amma, lista ut varför bebisen skriker, inte gå under när bebisen skriker osv). Vad jag däremot kan känna nu är att jag önskar att jag var lite bättre på att bara njuta av nuet med bebisen, och inte dra iväg i tankarna på hur det skulle bli när bebisen var tre månader, kunna vända sig, kunna sitta, kunna gå osv, utan bara förstå det magiska i varje period i det nya bebislivet. Kan nästan längta efter att få ha lyxen att ha den förförståelsen med nästa bebis. För nu vet jag hur sjukt fort tiden går. Så gissningsvis tror jag folk generellt menar väl när de menar på att man ska njuta. Men de borde utveckla det mer, och framförallt vara mer öppna med det surrealistiska i hur något kan vara skitjobbigt och underbart på samma gång.

  Vilken ljuvlig liten skrutt ni fått förresten, stort grattis!

 3. fanny

  Känner igen mig! Tur att du är ärlig, man kan älska sitt barn trotts att man längtar efter att få slutföra saker.
  Sömnbrist gör en tokig!
  MVH
  En som sov en hel natt senast Julen 2014

 4. Åsa

  Det kan också vara tvärtom. Jag tyckte första perioden var underbar men märkte att det ville andra mammor absolut inte höra så jag kände mig nästan tvungen att hitta på ngt som var jobbigt för att det annars antogs att jag ljög och försökte försköna allt.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Problemet är att folk inte är ärliga och när man då känner så här så kanske man lätt kan undra om det är fel på en? Varför kan inte fler vara ärliga med sina känslor? kram

 5. Sandra

  ja det är jättejobbigt emellanåt, så viktigt att ta emot hjälp från familj och vänner. att böla är skönt tycker jag, I did a lot of that. ta hand om dig.

 6. Nathanelle

  Håller med. Visst är det sjukt mysigt när de är snälla och gosiga men hur många procent av dygnet är dem det? Antar att man glömmer det jobbiga tids nog och därför de där kommentarerna kommer 😉

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Nej, folk har lurat oss. Haha. Skämt och sido. Men ser fram emot när bebis blir ca 3 månader. kram snygging

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Tycker det är viktigt att man faktiskt skriver ärligt om sånt här så folk inte känner sig ensamma i sina känslor som faktiskt verkar vara väldigt vanliga. kram

Annons
stats