glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

BBQ glaze till revben i ugn

Måste publicera denna glace för min egen skull så jag har kvar detta recept. Jag har använt det två ggr nu och det blir sjukt bra. Jag kör alltid smala kamben och ALLTID från Glada utegrisar. Skulle aldrig falla mig in att köpa gris som inte kommer från glada utegrisar.

Revbenen blir riktigt möra och saftiga plus att smaken är en fest för smaklökarna.

Receptet kommer från kryddburken.se

Det här behöver du :
2½ kg revben (jag blandar både tjocka och tunna)

Glazen som ska kokas :
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk D´Elidas chilisås (tog någon annan chilisås som jag hittade)
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen ungersk paprika (tog en söt paprika från Uretkram)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastull. Koka upp och sänk värmen, låt den stå och småkoka ca 15 min. Sätt ugnen på 125 grader. Skär revbenen och lägg på plåt. Slå över den kokta glazen och blanda om väl bland revbenen. In i ugnen i sisådär 3-4 timmar! Vänd och pensla några gånger under tiden. Ta ut revbenen och låt svalna något.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats