Charlotte "glitzy" Josefsson

Bilbarnstol

Vi har två helt olika bilbarnstolar och jag tänkte recensera dom lite kort om Ni står inför ett köp samt att vi ska byta ut ena stolen och tänkte skriva lite om hur vi tänker här.

Den vi gillar absolut mest heter BeSafe iZi Plus och det är den här>> Det har kommit en uppdaterad version som Ni hittar här>>och något jag saknar med den vi har nu är ju ISOFIX så att man lätt kan flytta på stolen och monteringen kan knappast bli fel. Denna modell har vunnit flera tester och jag förstår varför.

Den är rätt så stor men väldigt bekväm. Man kan ha rygglägget i lite bakåtlutat läge som är perfekt när de sover så huvudet inte åker fram samt att man kan ha upprätt när de är vakna om man vill. Stella har alltid suttit bekvämt i den samt  att hon fortfarande sitter bra i den. Jag vill ha henne baklänges så länge som möjligt. En funktion som jag ÄLSKAR är magneterna på sidan där man kan sätta fast bältet när man ska bära in barnet. Stör ihjäl mig på detta i andra stolen där bältet alltid är i vägen. 

Här ser Ni hur man kan sätta fast bältet. Så smart.

Andra stolen vi har är en snygg roterbar rackare men inte alls lika bra tyvärr:

Britax DualFix>> är riktigt snygg och älskar att man kan rotera den vilket är kanon när man ska sätta in och ta ut barnet samt att man kan ha den framåtvända vilket vi haft rätt så länge nu då Stella inte får plats bak och fram tyvärr. Sen har hon nästan vuxit ur den på längden och hon klagar då och då på att hon Inte sitter bra i den så detta är ingen stol jag kan rekommendera om man nu inte ska ha en stol en kort tid när barnet är mindre.

Denna kommer vi att byta ut till en bältesstol och jag tror det kommer bli en BeSafe igen. Jag återkommer med modell och recension.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats