glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Chokladbrownie med svarta bönor 

Ok, rubriken kanske inte bidrar till en orgasm men kakan nedan kanske gör? Sofia en kompis bjöd på denna för ett tag sen och den är riktigt smarrig och framför allt innehåller den hälsosamma ingridienser jämfört med en vanlig brownie. Fri från laktos, gluten, raffinerat socker och smör. Som Ni vet har jag inga problem att stoppa i mig desserter med socker, grädde osv. Men liver handlar ju alltid om en balans.
Jag tycker verkligen Ni ska testa denna. Jag kan ha ganska svårt för smakbalanserna i de där “nyttiga och hälsosamma” alternativen men inga problem med denna. Vi har även bjudit på den och den har varit uppskattad. När vi blev bjudna på den så fick vi gissa innehållet. Jag visste dock att den var hälsosam och jag gissade rätt på mycket men just att det var svarta bönor som bas kunde jag aldrig ana.

Låt den gärna stå i kylen en natt innen den ska fram för bästa resultat. Man kan även frysa ner den och ta fram vilket är toppen ju.

black-bean-brownies

Jag har tyvärr inga egna bilder men googlade och hamnade hos Linneas Skafferi som verkr vara en härlig blogg. Så jag lånade hennes underbra bilder. Kanske sugna att testa hennes variant på denna kaka? Till receptet>>

Chokladbrownie med svarta bönor

4 portioner – Jag tycker ifs det blev fler potioner än så. Men upp till var och en ju. Men vi fick nog ut 8 bitar i alla fall.

1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g
10 urkärnade färska dadlar
2 ägg
1 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g sockerfri mörk choklad, minst 70%
3-4 msk agavesirap eller valfri sötning
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skölja bönorna och kärna ur dadlarna, mixa detta till en jämn smet. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den den smälta chokladen i en annan skål. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.
Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med hackade nötter eller frön, jag använde hasselnötter, och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Jag tycker det är gott med vispad grädde och färska bär. Grädden kanske drar ner hälsofokuset lite men what ever.
Vi testar mer och mer vegetariska och veganska produkter hemma även om jag inte tror att vi kommer gå 100% men det finns väldigt många bra och goda alternativ så varför inte? Vi har testat Visp från gogreen och den fungerar ju men det är så mycket E-ämnen i och det gjorde att jag inte alls kände mig bekväm i att sleva upp den.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats