Då börjar vi om igen | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Då börjar vi om igen

Tur att hon är så söt 😉

Jag hade precis börjat återhämta mig efter 4 tuffa veckor av bland annat förkylning på mig och mini plus tänder. Stella sover så dåligt när tänderna kommer och är ledsen på nätterna. Läs här>>
Vi hade en bra vecka med 2 besök på öppna förskolan mm. Förutom att vi fick ta bort Trassel i måndags då.
I torsdags var det ettårsvaccin och febern kom på fredagen men det påverkar inte hennes humör. Men på eftermiddagen började snoret rinna, hej förkylning. Hostan kom på natten och hon hostade i stort sett non stop och en gång vaknade hon och vägrade sluta gråta. Som tur var lugnade Jocke ner henne och fick henne att somna om. Jag var inte en pigg lärka på lördagen direkt. För att toppa det blev jag förkyld IGEN. Men hur mycket ska man orka?
Lördag kväll var hon hysterisk och somnade först 23 och även denna natt var det hosta och mycket uppvak. Söndag kväll toppar det mesta. Hon somnade i bra tid men hade ett långt uppvak men pappan fick henne att somna om till slut. Det var den kvällen med Netflix det 🙂
Jag lägger mig innan 23 och så fort jag lägger mig ner börjar hon hosta. klockan 00 vaknar hon och är ledsen. Gör väl ont i halsen att hosta så mycket. Jag sa till Jocke att vi ska försöka ge henne mollipect som hon hatar. Det resulterar i att hon kaskadspyr ner hela sängen sekunden efter hon svalt hostmedicinen.  Kan tillägga att jag hade bytt lakan tidigare den dagen.
Det var bara att byta pyjamas och torka spya i sängen. Efter många om och men så lugnar hon ner sig och börjar slappna av och somna in. Då hör jag hur det kommer löst bajs i blöjan. Men allvarligt. Tar med henne till tvättstugan och tvättar rent henne. Sprutt säger det och det kommer en ny sats rakt ut på nytvättad tvätt, golv och det rinner ner längs tvättmaskinen. Då bröt jag nästan ihop.
Lägger oss igen och jag tittade på klockan 02:20 en sista gång och en stund efter det somnade vi. Hon vaknade och hostade och grät även denna natt.

Mackor är typ den enda som hon äter just nu. Så tröttsamt men hellre det än inget alls.

Nu är det måndag. Åkte till sjukan i går för att be om annan hostmedicin men det finns tydligen ingen med god smak för de små. Sjukt egentligen. Fick dock i henne en halv dos i går kväll utan att hon spydde och det resulterade i att hon sov 20-2.30 utan att hosta men hon vaknade upp och var ledsen kanske 4-5 ggr efter att jag la mig vid 22-tiden. Efter 2.30 fortsatte hostan så idag är den värsta dagen av dessa dagar då min förkylning är riktigt illa plus alldeles för lite sömn de senaste nätterna. Haft migrän i 3 dagar nu för att festa till det lite extra. Ja så här är tydligen livet med små barn. Vi har ändå haft tur tidigare under hennes första år med få förkylningar. Så allt kommer koncentrerat nu istället 🙂

I går kväll när jag skulle Krypa ner. Så sött. Stellis och Hittekatten Hittis 😀 // Idag tog vi oss ut för att få lite luft mer död än levande. Blev en kort promenad då Stella var tjurig. När vi kom hem skulle vi sova men jag bara låg och hostade så nu sitter jag och bloggar och Stella sover. Mamma kommer snart. Ringde hit henne då jag pallar inte en dag till. Tur Mammi finns.
Ni kanske tycker det är mycket negativt från min sida just nu men jag delar bara med mig av vardagen precis som vanligt och det just nu ser den ut så här.
 
 
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmationell

  Provat med gul lök under sängen? Funkar faktiskt, både på stora och små. Koka vatten, skala en eller två gula lökar och dela i halvor. Häll på kokande vatten, men inte så det täcker löken helt och hållet. Luktar så där, men hjälper det mot hostiga nätter så är det ju värt det.

 2. Sandra

  du borde starta en tävling: läsarna får skicka in sitt värsta bebis-minne. alltså en dag/period då allt var sjukt jobbigt och det resulterade i en situation som typ sin ovan. så får du välja en vinnare (eller förlorare). så kan vi skratta åt varandras historier. för det är sjukt jobbigt och hemskt pch man sliter sitt hår men i efterhand kan man se humorn i det och det kanske kam hjälpa att höra andras skräckhistorier? jag drar gärna historien om när jag nyinflyttat i engelsk förort råkade kasta bebisbajs över hela grannens gräsmatta. det var ingen bra dag för mig. det går skitbra (no pun intended) för dig och det blir bättre ju äldre hon blir!

 3. Hassii

  Hej, jag köpte flaskan Dosett Babymed som finns på Apoteket att köpa.
  Har aldrig behövt använda våran än så länge men man kan alltid prova om medicinen är äcklig.
  Krya!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Aha. Läste om den nu. Kanske kan vara något. Hon har fått i sig 2 ggr utan att spy nu men får inte i henne allt. Hon lyckas spotta ut en del. Tack.

 4. Emelie

  Jag älskar bloggerskor som är ärliga och net bara visar upp småbarnslivet som glass och ballonger. Här hemma har vi också två småbarn med sömnbrist, håller på att bli galen och undrar när det vänder (den äldsta är ändå 5 år nu,) Jaja hoppas det vänder för dig med sömnen ovh förkylningarna, det är tur att man glömmer allt när dom ler och är glada så hjärtat smälter=)

Annons
stats