Dagens på mamma och bebis | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Dagens på mamma och bebis

God morgon,

Nej det är ingen god morgon. Fy fan. I natt googlade jag på natt nanny och hur säljer man bebisar. Jag känner att jag måste skriva att det sista var ett skämt så inte polisen eller socialen plingar på dörren i eftermiddag. Finns så många uppstoppade människor som läser bloggen så man får ju vara lite försiktig med vad man skriver ibland haha.

Ska man ha en nanny här en hel natt så drar det iväg. Önskar att jag typ var lika rik som Cissi nu. Hehe. Stellas gudmor btw. Vi ska inte döpa henne men vi har ändå utsett “gudföräldrar”. Min syster ska även få äran. Visst kan man ha två? 🙂

Men det här med soveriet. Jag hoppas innerligt att det vänder vid tre månader. Jag blir panikslagen när jag läser “jag har inte sovit mer än 2 timmar i sträck på 6 månader”.

Stella ligger och speglar sig. Hon tröttnar snabbt att ligga på mage då hon vill komma framåt. Håller jag händerna bakom fötterna tar hon spjärn och skjuter sig framåt. Otålig unge det där. Precis som sin mor.De strukturstickade byxorna från H&M är en favorit. Så fina.

Haha, Stella ser vettskrämd ut.

Jeans // Levis
Tisha // Calvin Klein

Vi tittade som sagt på en Range Rover Evoque igår. Barnvagnen gick in precis. Ja vi får se om det blir en sån eller inte. Vill gärna ha en svart med svarta paketet och så klart en sport. Men det drar ju iväg i pris. Fortsättning följer helt enkelt….Efter bilfirman gasade vi vidare för att lämna in en väska på Volt som gått sönder och sen unnade jag mig en ny telefon – iPhone 7 plus. Jag har ju sånt change abonnemang på Telenor så jag kan byta telefon en gång per år. Bor Ni i Linköping så måste Ni fråga efter Kushtrim på Telenor på Ikano. Sån jävla bra service JÄMT!!!! Telenor ska vara jävligt tacksamma för att ha en sån serviceinriktad anställd. Är inte han ledig eller där när jag är där så åker jag hellre tillbaka en annan gång. Så bra är han haha. Man skulle kunna tro att Telenor är hans egna företag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Du hittar världens bästa och skönaste barnmorska, Jenny, på Valla BVC. Hon har tips om ALLT! Kanske kan vara värt ett samtal! 😊

 2. Lisa

  Är inte eran baby prematur? Har oxå en prematur o det kan vara så att dessa barn äter mer/oftare just för att kompensera plus att de inte orkar äta sig helt mätta utan ganska omgående vaknar igen. Så var det för oss. De måste ju växa “mer” än en fullgången baby plus att de utanför magen faktiskt måste “kämpa” för maten.
  Lycka till!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Jo. Ja kanske det. Hon åt var tredje timme på neo. Hon började äta tillräckligt från bröstet när hon var 5 dagar vilket de var förvånade över. På grund av det slapp vi sonden som hade i början. Hon äter massvis så tror inte det är problemet? Men det kanske är som du säger ändå. Hoppas det vänder snart 🙂 Lycka till Ni med

 3. Maria

  För mig hjälpte det då jag accepterade att jag hade ett barn som inte sov. För då förväntade jag mig att varje natt skulle bli jobbig och på nåt vis blev det mindre jobbigt då. Mellan 5-10 månader vaknade han en gång i timman med nattskräck. Minns hur jag var så trött att jag trodde att jag skulle kräkas flera gånger. Sen hade jag ju förstås avlastning av min man så jag förstår dig verkligen om du tycker att detta är tufft.

 4. Cissi Franzen

  Hello from Gudmamman!!! Alltså, älsk på den. Loooooooovar att ta några nätter när jag är hemma. Jag och Stella, hur kul ska vi inte ha ihop. Längtar så jag spricker. Jag ska lära henne allt jag kan om barn och sömn 🙂 Men än så länge är hon för liten för att styras, dom gör ju som dom vill liksom… Du, har Lina hört av sig?? Hon sa att hon skulle höra av sig och erbjuda lite nanny-tjänster! Puss min älskade ni. Love you!!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ser jag fram emot 😉 Ja Lina hörde av sig. Ska nog ta och utnyttja det…Sjysst ju!!

   När kommer du hem? pusssss

 5. FJ

  Hur sover ni? Dvs, egen säng eller samsovning? Jag vet vad som rekommenderas, men ibland funkar det inte helt enkelt. Det som har fungerat bäst med båda mina barn är samsovning. Jag och bebisen ensamma i dubbelsängen, gott om utrymme, utan massa kuddar och tjocka täcken. Jag har alltid liggammat och gett bebisen fri tillgång under natten. Legat nära, ibland hud mot hud. Jag byter sida då och då och somnar nästan om direkt när bebisen fått bröstet. En del barn är så oerhört beroende av att ligga nära, nära hela tiden. Men för oss har det inneburit optimal sömn, trots variationer. Ibland ammas det 2 ggr per natt och ibland 10. Hoppas ni hittar något som fungerar bra för er!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hon har sovit i egen säng/vagn sen hon kom. Har testat att sova ihop och även liggamma. Men det är inget för oss. Jag bara vaknar hela tiden och får ännu sämre sömn. Passar oss bäst när hon sover i egen säng. Önskar dock att liggamma skulle vara något för oss. Hon äter för lite när vi gör så och vaknar och vill äta hela tiden. Hon sover inte längre när hon ligger med mig heller. Annars hade hon fått sova i sängen av den anledningen.

 6. Nina Wiss

  Å jag väntade också på den där magiska 3 månaders vändningen som alla pratade om, nu är vår lilla 6 månader och jag väntar än 😉 Känner med dig! Men liite bättre har det nog allt blivit ändå. Kaffemaskinen går på högvarv:)

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Åh nej, säg inte så hehe.

   Nu har det varit bättre ett par nätter igen men väntar på att det ska vända tillbaka i vanlig ordning. Vi får se 🙂

 7. Susanna

  Hoppas det bli bättre med rutinerna. Det är vidrigt att inte få sova. Jag vet ingen som fått några droppar.. hade själv kunnat tänka mig det när jag var i det. Men om jag visste att det skulle hänga i till han var 4 så hade jag tänkt om. Så kan det vara i perioder. De sover inte! Man blir knäckt! Det ligger ngt i “bebisar är som de är”.. Det är en jätte omställning att få barn. Speciellt, om de inte sover!! Det går inte jämföra en sovare och en ickesovare. Jag har haft en av varje. Om jag kunde göra ngt annorlunda med ickesovaren så hade jag krävt att vi delade lika på nätterna hemma. Jag hade sovit när bebis sov och jag hade lagt mig tidigt och försökt komma in i ett nytt sovmönster (helger inkluderat). Det är svintrist och astungt att ställa om men det är en liten del av hela ens liv och värt att tänka på om man vill slippa en ev. depression och kanske ett kraschat äktenskap. Man behöver sömn och man behöver hjälpas åt. Det är värt. Sååå värt! Ta hand om dig och varandra❤.

 8. JE

  Ja, vi bor i Linköping. Känner tyvärr inte till någon annan privatläkare. Det är så synd att barnläkare Anders Svensson har slutat för han var verkligen kanon!
  Vi fick inga särskilda restriktioner till vår son när vi fick theralen utskrivet. Vi skulle ge 1-2 droppar i vällingen.
  Och till dig Åsa – vi skulle givetvis inte bara gett det här till vår son om vi inte litade på barnläkaren. Det är klart att han vet vad han gör.
  Och för att få vår son att sova och vårt äktenskap att hålla så var det här en nödvändighet.
  Det är så mycket “förbud” och “ojojoj, nej så kan man inte göra mot sitt barn” – men för att alla skulle må bra så var det här en jättebra lösning.
  Jag tror att det är ganska många föräldrar som får det här till sina barn, men som inte vågar berätta det för någon för då är man en “hemsk förälder”.
  Synd tycker jag – när det faktiskt finns hjälp att få!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Vi bor ju i landet lagom, glöm inte det 🙂

   Vi får se, fortsätter detta så kommer jag absolut söka upp en läkare för att rådfråga osv. Så får vi ta beslut efter det. Tack för din input.

 9. Åsa

  Från FASS vårdpersonal: “THERALEN är kontraindicerat till barn under 2 år p.g.a risk för en uttalad sederande effekt och andningsdepression.”

  Jag blir lite rädd när ni pratar om att använda detta till så små barn. Visst, det kan kännas outhärdligt, jag har själv två barn med bara två år emellan varav den yngsta sov något katastrofalt dåligt mellan 4-14 månader så jag vet vad jag pratar om. Men det finns en anledning att BVC inte vill att det används, de gör ju inte det för att jävlas med dig direkt. Majoriteten av alla bebisar sover dåligt i perioder och det är så det är helt enkelt. Bara att ta sig igenom. Börja för guds skull inte experimentera med preparat som kan vara skadliga för bebisen (att det inte varit det i ett fall betyder ju inte att det inte är det i nästa). Läkemedel kan ju också alltid ge biverkningar och VARFÖR utsätta en bebis, som det inte ens är något fel på, för detta??!? Bebisen är som bebisar är, däremot har du en massa jobb och kanske inte kan sova på dagtid men då är det där du måste hitta en lösning. Inte experimentera med lm till en fullt frisk och normal bebis för att du ska orka jobba. Det är min åsikt, som jag vet att du inte frågat efter, men jag blev verkligen berörd av detta!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Att vakna en gång i timmen å vara vaken minst en timme stöten kommer ta knäcken på mig om detta fortsätter.

   Självklart skulle jag inte överväga detta utan att läsa på och det är en sista utväg om det inte vänder efter tre månader.

   Experimentera är väl rätt starkt uttryckt. Trot ingen doktor skriver ut det hur som helst. Trodde du jag skulle köpa det på svarta marknaden eller?

   Det är inte ovanligt att små barn får det.

   Jag skulle aldrig ge henne något som kan skada henne.

   Bara för att jag ställer frågor och tar in info är inte det lika med att jag kommmer “söka” för att få det.

   Mycket man inte får enligt fass även som vuxen men som går bra att gå emot på läkares ordinationer.

 10. JE

  Vår son fick dropparna när han var typ 3 månader och vi höll väl på med dem i en månad cirka. Efter det vände det.
  Han behövde inte alls vara på sjukhus för detta utan vi fick det på recept och sen körde vi igång direkt hemma.
  Skit i BVC och vänd er till någon privat barnläkare istället om ni framöver känner att theralen kan vara en lösning om det inte vänder med sömnen.
  Vi ångrar det som sagt inte alls – och vår son är nu 6 år och har inga “biverkningar” eller men alls pga detta

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Aha ok. Googlat man på det så kan det orsaka andningssvårigheter och att man inte ger till barn under 2 år?

   Fick Ni någon sådan info om andningen? Att man skulel hålla lite extra koll? Vänder det inte efter 3 månader kanske man ska leta upp en privat barnläkare. Men känns som om att det inte är svinlätt att få det utskrivet?

   Tack för att du delar med dig.

 11. Sani

  Fan va kämpigt.. Min kille är snart 4 mån och sömnen är inte bättre
  Haha har också googlat på natt nanny
  Fan va dyra de är.. Men helt klart värt om man har råd😅

  Alla bebisar är olika.. Min visade sig vara mjölkallergiker så det kanske blir min räddning att bebis blir mer nöjd

  Kolla att din tjej inte har ont i magen eller inte tål något.. Vad vet jag:) det löser sig för oss också

  Ibland vill man kasta ut dom genom fönstret.. 😜

  Kramar!

 12. JE

  Vet precis hur du känner det angående sömnlösa barn.
  Vårt barn hade också otroliga sömnproblem och vi försökte med allt: tysta rum, nattliga promenader (i snöstorm!), 5-minutersmetoden med mera. Till slut blev vi desperata och pratade med dr Anders (barnläkaren i stan som tyvärr har gått i pension nu). Han föreslog en något otraditionell metod: theralen – som i princip är sömndroppar som man häller 1-2 droppar av i vällingen. Till en början var vi väldigt tveksamma “man kan väl inte ge sömnmedel till en bebis” men till slut blev desperationen och sömnbehovet så stort att vi testade. Och så bra hela familjen mådde sen! Vi fick sova, vårt barn slappnade av och fick sina timmars sömn. Fantastiskt!
  Jag förstår att många tycker det låter helt sjukt att använda theralen, men vår familj hade nog inte mått så bra idag om vi inte använt den. Dessutom var det en erkänd barnläkare som föreslog och skrev ut den så det kändes ändå tryggt när vi väl bestämde oss för att testa.
  Hoppas att Stella sover bättre framöver – annars finns det hjälp att få som sagt.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja vi får ge det ett tag till. Mamma fick dessa droppar till mig när jag var liten. Helt plötsligt så ville jag inte sova på natten. Jag fick dropparna i envecka ungeför för att bryta mönstret. Vi pratade med BVC om det men det lät som om att man bara fick det om man typ lades in på sjukan för att de ville ha koll på bebis när de fick detta? Låter lite väl va?

   Vänder det inte så får vi se om vi kan få detta vi med, men so sagt, lite tidigt ännu.

   Hur länge fick barnet detta och vilken ålder?

Annons
stats