Dagens på mini och VC | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Dagens på mini och VC

Den här klänningen är från HM online exclusive. Kanske kunde ha bjudit på lite fler bilder då den är så fin i sin enkelhet. Finns här>> Jag handlar nästan bara från den kollektionen på HM till Stella. Finns så mycket fint. Nu när jag var inne och skulle hämta länken såg jag massor av fina saker som jag bara MÅSTE klicka hem. SUCK!!

Jag vill ju att Stella ska bli en tomboy så vad passar då bättre än att leka med bilar. Hehe..Närå, hon blir vad hon blir men jag vill uppfostra henne till en tjej med skinn på näsan och så klart självständig med mentaliteten “kan själv” fast med en gnutta ödmjukhet som jag önskar att jag själv hade (har) haft. Jocke säger att hon ska börja träna kampsport (om hon vill). Inte tävla (det får hon inte på grund av riskerna) utan träna så hon bygger självförtroende och kan försvara sig. Kanske inte så dumt?

Stella får mycket kärlek och närhet men vi har aldrig daltat med Stella när hon gjort sig illa osv. Självklart får hon tröst när hon behöver det men vi har inte tagit upp henne på stört och använt en sån där ömkande röst om hon gör illa sig utan vi byter fokus istället.  Ni förstår vad jag menar? Hon har flängt med mig överallt sen hon var nyfödd och har utsatts för många olika situationer och miljöer plus att hon vant sig att vara med andra länge stunder sen hon var nyfödd. Jag vet inte om det har att göra med att hon är så trygg i sig själv? Eller så har hon bara råkat bli så ändå?

Hur som helst så är det så skönt. När vi är iväg på “fest” med mycket folk så reder hon sig själv. Kan sitta och leka länge utan att bry sig om vart vi är, någon okänd människa kan ta upp henne och lämna rummet. Det är många ggr vi brukar säga “vart är Stella”. Vi får njuta så länge det varar. Det kan väl tvärvända och det är bara vi som duger. Vad vet jag?

Idag har vi varit på vårdcentralen. I natt var vi vakna en hel del då Stella vaknade och chippade efter luft. Hon hade så segt slem som liksom fastnade. När jag satte henne upp och gav henne vatten gick det bättre. Men hon var så ledsen varje gång och det gjorde ju att snoret rann osv. Såå trött i morse. Ringde vc direkt så vi fick en akut-tid. De tog lite prover för att utesluta lunginflammation vilket hon inte hade. Vi fick hostmedicin på recept så jag hoppas den här natten blir lite lugnare för fy fan vad slut jag är. Har sovit en liten stund med henne idag men sen har jag inte haft tid. Så mycket att göra hela tiden.   

Tycker så synd om henne. Känns som man våldför sig på henne när man ska spruta in nässpray, torka snor och tvinga i henne den äckliga hostmedicin. För hon dricker exakt samma sort som mig, mollipect. Kan de inte göra en god sån? Med typ jordgubbssmak?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jojje

  Men Challe, ska du brusa upp folk nu? 😉

  Vissa sätter småungarna på språkkurser… “det är ju jätte nyttigt att kunna språk”… Slutar antagligen med prestationsångest deluxe, skärande och ätstörningar…

  Men det är klart hon ska få kicka loss (men det blir väl i högre ålder om det ska ge något), vill man tävla så avgör man det själv. Under mina 7 år inom TKD och massor tävlingar så fick jag bara en blåtira, näsblod vid 2-3 tillfällen. Lätt hänt, behöver inte vara så hårt.
  Fanns de som var klassade som värstingar, jag hade faktiskt aldrig problem inom klubben, visserligen var jag grymt skillad från start, så kan vara det som satte respekt.
  Men upplevde aldrig att andra heller fick problem. Tror att det är en rätt neutral miljö när det är blandat folk.
  Man ska inte låta sig skrämmas av sina spöken/fördomar. Det är ju som när folk tror att det bara är dopade personer på gym.. hahaha…De har liksom bara en enformig bild/fördom.

  Risker finns alltid, är ju fler skador och våldsamt uppförande inom bollsporter.
  Du får köpa en liten säck och handskar så hon kan “leka” hemma. haha

  Det är så mycket som påverkar, speciellt i tonåren när man på egen hand ska utvecklas.
  Du vet exakt hur det funkar. 😉

  Hur du agerar och kramar henne är ju din sak, folk med sina ungar har sin uppsättning. Alla vuxna och barn är OLIKA, så det blir ju skevt att försöka applicera sin stil på andra.
  Visst gör vuxna fel, både överdrivet gullande och även avskärmande. Men barn kan ju också agera fel av olika anledningar.

  Vissa är rädd för jultomten, av någon anledning….

  Svårt att ha kontroll på det där.

  Det är dock en fördel att man som vuxen är lugn mot barn, både gällande allvarligare situationer men även om det bara är lite småskrubb.

  Förstår faktiskt inte päron som är skrikiga, hysteriska och otrevliga mot sina barn. Vafan tänker de? Ska barnen känna trygghet av det?
  Ibland är det maktkamp mellan barn och vuxna, frustration som bara skenar och då blir det bara skrutt.

  Men ibland är det barnen som är otrevliga mot sina päron, medans päronen håller sig kolugna och bara tar det.
  Där får de ju bryta av och styra om sådant beteende.

  Nåååja, det går nog bra ska du se. 🙂
  En sak i taget.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja man gör ju det automatiskt när man påbörjar ett inlägg om barn 🙂

   Jag tror absolut man ska pusha på lite och ställa krav men som du skriver. Kan bli lite too much.

   Ja men Madde vall min vän fick en hjärnskada på grund av fightingen. Så hon kommer aldrig få tävla. Men gärna träna 🙂 har ju själv tränat kampsport en gång i tiden. Sjukt bra träning. Jobbbigt som fan. Vi sa att vi får köpa hem mitsar å så sen 🙂

   Mycket vettigt du skriver ovan. Du kommer bli en bra pappa den dagen det händer hehe

   1. Jojje

    Tjaaa.. man får väl mer se det som inspiration mer än att tvinga in barnen i nåt.
    Men visst, de tar efter päronen och de som de umgås med.
    Mina päron var ju dötråkiga och massor annar skrutt….., så det var inte mycket att ta efter där kan jag säga… (bara farsan som gaggade om att när han var ung så spelade han fotbol. bla bla Zzz)
    Men man har ju grannar och umgås ju med massor andra barn med olika intressen. Visserligen kan andras päron öppna upp dörrar åt en.
    JAG VILLE JU VARA RAMBO OCH SPARKA SKITEN UR….. ooops.. hehe 😉
    ..och på den vägen är det.. livet leker fortfarande!

    Jo vet om madde.. MEN alla får inte så jäkla mycket smällar heller.. Beror nog helt på vilken typ av tävling det är. Går det ut på att slå sönder varandra, så visst då är det hög risk.
    Tar bara 1 sek att släcka någons liv. huuuaa..
    Man kan ramla i trappan också.. 😉
    Inte ska man vara rädd. Rädsla och tvivel är den värsta boven i våra liv.

    Sett denna?
    https://www.youtube.com/watch?v=d4ufWg6FKms&t=

    “Most of us are afraid of the thief that comes in the night to steal all of our things.
    But there is a thief in your mind, who is after your dreams.
    His name is DOUBT”

    Mitsar kanske man skulle köpa igen, vore kul att kicka lite. Har inte riktigt tid längre att gå på de där passen (gött att skylla på nåt)
    Får nöja mig mer annat.

    Skulle se kul ut om ni drillar stella att sparka och slå ute i trädgården HAHA! “nu är de igång igen..” 😉

    Du vet så lite..
    Tänk om jag har en fru och två barn i graven?
    🙂

 2. Marika

  Jag håller med kommentaren ovan också att man såklart ska bekräfta barnet om det gör ont, blir glad eller ledsen. Att man inte visar någon slags känsla som gensvar tror jag inte ger något tuffare eller ödmjukare barn. Det handlar om att ge närhet, kärlek och mat och vara konsekvent med att man inte får ex. göra andra illa, visa respekt och inte säga dumma saker.
  Sen är det olika vad olika föräldra tycker är viktigt. Vissa tycker det är viktigt att sitta still vid bordet tills alla ätit upp, jag ex. försöker vara konsekvent med att man plockar bort de/ställer tillbaka leksaker man lekt med och att fråga innan man tar något. Sen händer det såklart ibland att jag inte heller orkar vara så konsekvent alla gånger, men försöker så gott jag kan.

 3. Marika

  Näs-sug är bästa uppfinningen mot rinniga/täppta barnnäsor. De kan ju inte direkt lyda ordern “fräs” när man håller papper runt deras näsa.. och att ligga lite högre, brukar lägga böcker under sängbenen eller handdukar under madrassen för att höja huvudändan.

  Håller med om det där med att skippa det puttinuttiga mot barn om de börjar gråta. Såklart jag tröstar mina barn och låter de vara ledsna, det går ju över tillslut. Men ser alltför mycket daltande och föräldrar som låter barnen bestämma så mycket som de egentligen inte är kapabla till att göra “bra” val. Ex. vart man ska på semester, vad man ska äta mm.
  Men värst av allt, föräldrar som inte kan säga till sina barn på skarpen om de gör något riktigt fel. Och inte är konsekventa i sin uppfostran. Barn som lyckas tjata sig till sin vilja och inte visar respekt för omgivningen är ocharmigt.
  Sen är man ju såklart inte alltid perfekt som förälder och man väljer ju sina strider.
  Men jag tror att man stjälper sina barn om man inte fostrar dem till att bli ödmjuka och självgående. Dvs. curlar..

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja vi kör sugen. Vi har en elektrisk som är bra. Har alltid varit ok att suga men denna gång. Maj gad, hon kämpar in i det sista för att slippa.

   Hon ligger rätt högt. Men tänkte höja upp ryggstödet lite inatt. Vi har ju en sån elektrisk säng. Tänkte inte på det innan 🙂

   Håller med dig igen på allt 🙂

  2. Marika

   Åh, elektrisk. Måste kolla upp!

   Vill också bara berätta att jag följt dig och din blogg, vet inte hur länge. Sen 2006-tiden? En av få bloggare jah följt så länge. Då du hade webshopen. Fick även träffa/se dig på Minna Tannerfalks tjejkväll i Halmstad kommer jag ihåg.

   Haha, undra hur många timmar jag lagt utav mitt liv på att läsa om ditt 😉

 4. Lena

  Oj va hårt det lät nu när jag läste igenom min kommentar.. var inte meningen o jag borde inte ha postat den så. Men ville bara få fram vad jag tror om det med separationsåldern och att barn som inte “daltas”med skulle bli tuffare, kanske tuffa men tuffa på fel sätt.

 5. Lena

  Någon måste ju kommentera detta inlägg.. väntar med spänning!
  Men ok jag kan dra mina tankar..
  Hon är väl fortf så pass liten att hon inte kommit till separationsfasen än? Kan ju vara därför hon kan vara hos vem som helst..
  Att hon skulle få bra självförtroende o bli en tuff tjej för att ni inte daltar o tar upp henne direkt om hon blir ledsen var det lustigaste jag hört.. Att byta fokus när hon gör illa sig eller blir ledsen är ju lite som att säga att det inte är ok att bli ledsen. Gråt är ju lika viktigt som skratt.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Brukar väl komma runt 9-10 månader och varar väl typ en vecka? Sen går det ju tillbaka till det normala igen? Så det borde väl inte påverka henne i fortsättningen sen?

   Jag skrev inte att hon ska få bra självförtroende för att vi inte daltar med henne. Två olika stycken.

   Jag skriver inte heller att jag inte tar upp henne och tröstar henne. Har förtydligat allt i ett nytt inlägg

 6. Malin

  Nej nej nej, inte byta fokus. Barn behöver bekräftelse i sina känslor- oavsett vad vi vuxna tycker om känslorna. Ett barn som slår sig behöver få bekräftelse först -“ajajaj slog du dig, det måste gjort ont.” Sedan tröst -“kom ska mamma blåsa”. Om vi vuxna hela tiden distraherar barnen bort från känslan lär de sig inte att hantera sina känslor utan istället stänga av dem. Tänker bara på vad du skulle vilja att Stella 5 år ska göra om en kompis ramlar och slår sig- kramas och trösta hoppas jag!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Varför ska man förstärka när de egentligen inte gör sig illa på riktigt? Det skapar ju ett barn som gnäller om allt. Om de gör sig illa så det gör ont ska de självklart tröstas.

   Klart jag vill att hon ska trösta kompis. Hoppas verkligen inte jag är så kass på barnuppfostran så jag inte kan lära henne att visa medkänsla och empati.

Annons
stats