Eget rum efter ett år | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Eget rum efter ett år

 Som Ni vet har ju Stella sovit vääääldigt dåligt, väääääldigt dåligt 🙂 När hon var runt 10 månader så började det bli lite bättre men efter ca 2 veckor började ju sjukdomarna som avlöste varandra så det var 3 månader av skitnätter igen. BVC sa att om hon inte stabiliserar sömnen snart så får vi gå vidare med detta.
Men när senaste förkylningen började att avta för några veckor sen började hon sova okej igen (3 uppvak per natt) och då bestämde jag mig att nu är det fan i mig dags att sova i eget rum.

Eftersom hon har vaknat så ofta så har jag inte orkat springa mellan och det var till och med jobbigt att ha henne i spjälsäng bredvid sängen. Att sätta sig upp och sen böja sig ner i sängen. Låter kanske inte så jobbigt men det var det. Så hon fick ta Jockes säng och Jocke fick ta gästrummet. Det fungerade bäst för oss. Jocke fick sova på nätterna och han måste ju få sova eftersom han har ett jobb att sköta. Stella sov bättre i hans säng och när hon vaknade sträckte jag bara ut armen och om hon var ledsen någon natt kunde jag bara krypa intill henne och somna om. Smidigt. Det har fungerat bäst för oss. Men som sagt, den eran är över och Jocke har fått tillbaka sin säng och jag min partner 🙂
Ibland kan man bli stressad över hur andra gör men jag tycker man ska fokusera på sin egen familj och skapa rutiner som passar bäst för just sin egen familj.

Det har gått väldigt bra att sova i eget rum. Hela första veckan somnade hon själv. Satt och bubblade i ca 20-30 min och sen blev det tyst. Veckan efter fick vi gå in 1-4 ggr innan hon somnade. Och sista veckan nu har det varit lite blandat men somnar oftast utan gråt. I bland sover hon hela nätter (hänt 3 ggr) utan att vakna innan välling tidig morgon. Nu har hon sovit 3 nätter utan välling. Vaknar oftast upp 1-3 ggr. I bland behöver jag inte gå in till henne och ibland fortsätter hon gråta och behöver stoppas om. Senaste nätterna har hon krånglat lite men en tand är på gång att spricka igenom. I natt fick jag gå in en gång och välling vid 9 i morse 🙂 Så nu kan jag faktiskt inte klaga på hennes sömn alls även om jag så klart önskar att hon sov utan ett pip från kväll till morgon 🙂
Vi har ju lite senare rutiner och hon somnar oftast mellan 21-22 och vaknar runt 9:30-10:00. Men nu när hon inte dricker vällingen runt 6-7 vaknar hon 9:00.
Egentligen skulle väl 20:00-8:00 vara bäst men 21:00 – 9:00 är helt okej det också.
Jag har fått problem med sömnen som jag nämnde i ett inlägg och ska på uppföljning om ett par veckor för att se om jag ska fortsätta med tabletterna jag får nu eller byta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Nu vänder det Charlotte, jag håller alla tummar! Det är så fruktansvärt med sömnbrist! Du är en kämpe. Tror att Stella kommer bli en sömntuta när hon blir större, det har jag på känn 😊 Vår äldsta son är 6 år sov kass fram tills han var drygt 1,5, även om han förstås vaknade 05 på morgnarna sen. Han har fortfarande för vana att vakna tidigt, typ 06 men nu sätter han ju på Barnkanalen och chillar själv nån timma innan nån av oss går upp. Kramar till dig och söta Stella, hon verkar för go er lilla tjej

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej Maria,
   Haha ja det verkar som det har vänt. Det var fan på tiden. Jag känner att jag börjar bli mig själv igen, produktiv och börjar må bra i mig själv.
   Shit vad tidigt 🙂
   kram

Annons
stats