glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Flyt i träningen

Kommer inte ihåg om jag skrev om mitt knä men för att göra en lång historia kort så hade jag lite småkänningar i knät rätt så länge. Jag kunde inte sitta hur som helst med högra benet samt att det gjorde lite ont om jag gick i nerförsbacke eller skuttade till som man kan göra om man ska över ett övergångsställe lite snabbt samt att det började dra lite i framsidan av knät i knäböj. Jag ignorerade precis allt och körde på. Två dagar innan Grekland i maj körde jag ett intervallpass på bandet och var liksom spikan i kistan. Dubbelt så stort knä och bla bla…Visade sig att var en inflammation knät så det blev två kurer antiinflammatoriskt och jag kunde börja köra ben först efter sommaren i år. Då snackar vi disco träning. Lätta vikter och bara vissa övningar. Efter hand har jag kunnat utöka övningarna och kan nu mer köra allt men lätta vikter och höga reps. Så tråkigt. Speciellt när man vill få tillbaka den där lilla stjärnen som jag hade innan Stella kom eller rättare sagt innan jag blev gravid då jag knappt kunde träna under min graviditet.

Men nu känner jag att jag är lite på G igen. Benet blir bättre och bättre och kör nu 2 benpass i veckan om jag är frisk vill säga. Efter att förskolan har börjat har jag väl åkt på två förkylningar i all fall. Men nu har jag kört på sen ett par veckor tillbaka och det är så göttigt.

I lördags körde jag och bästis Cissi ett pass ihop. De där fräsiga tightsen fyndade jag på Åhléns outlet dagen innan. Mitt upplägg är så här om jag får vara frisk. Ett överkroppspass i veckan, alltså allt muskler. 2 benpass och ett pass med fokus på axlar och baksida axlar samt mage. Det blir ju 4 pass. I samband med dessa brukar jag cykla intensivt ca 10-20 min. Tanken är att jag ska köra fem pass men det är inte alltid jag får ihop det och att orken finns. Sen försöker jag öka på vardagsmotionen vilket gör en stor skillnad.

I söndags körde jag på Nordic Wellness. Ett riktigt göttigt benpass fick jag till. Igår var det plugg och besök från min syster med familj från Sthlm så det blev en vilodag. Idag blev det 20 min egen “spinning” och sen axlar, baksida axlar mage och stretch.  

Röven börjar att komma tillbaka. GÖTT!! Jag tränar så klart för att må bra också. Inte bara för att bli snygg. Jag blir gladare, piggare och mindre ont i kroppen av att träna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats