glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

För lite mat?


Den här övningen körde jag för axlar idag. Typ den enda jag kör varvat med hantelpress. Vill inte höra ett ord om att händerna ska vara i samma höjd som axlarna eller att något finger ska peka uppåt eller nedåt. Är så jävla trött på alla muppar som tror sig ska veta allt för att de råkat läsa någon sunkig PT utbildning.

Vet inte vad det är med mig, men är så jävla orkeslös. Drog mig ner till gymet i alla fall och körde genom kroppen, 3 set på varje muskel i vanlig ordning. På dagen körde jag dag 1 på squatsutmaningen och det kändes ju bara töntigt att stå här och fjanta utan vikter.

Har även fått feedback från Er att Ni fått ont i knän, höft mm. När jag tänker efter så talar ju sån här träning emot forskning som jag så ofta förespråkar om. Att folk får ont påminner mig om inlägget om Body Pump>> som gjorde så många upprörda. Det var roligt. Kanske ska publicera om det? 🙂 Kul när Ni blir upprörda och patar emot Er själva och forskning som visar svart på vitt.

Ibland blir jag för impulsiv och tror inte jag vill testa på squats utamaningen nu utan fokusera på att komma i beach 2013 form:)

Nu till trötta jag. Tror kanske att maten påverkar mig mer än vanligt just nu? Ska testa att öka på frukosten och trycka in mellanmål så att jag håller blodsockret mer jämnt under dagen. Återkommer i ärendeet;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ami

  Charlotte, jag skulle inte lägga mer energi på att svara den där Fredrik. Det finns vettigare saker att lägga den på.
  Du är bäst!

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Jag klarar mig oftast bra på tre mål mat och gärna ett sent kvällsmål. Men uppenbarligen är det ju något som har ändrats och jag försöker hitta orsaken. Alla påverkas individuellt och jag är fruktansvärt känslig om jag inte äter i tid. Mitt blodsocker sjunker och blir trött. Min pappa är likadan.

   Som sagt, allt är inte svart eller vitt.

   Skummade genom studien snabbt och var det inte lite luddiga studier?

 2. Fredrik

  En toppenövning – om du vill överbelasta infraspinatus. Böjda armbågar är sämsta sättet att utföra övningen på och inte ens effektivt. Du som kan allt och skryter om all forskning du läser, har aldrig sett dig länka ett endaste påstående? Det är muppigt om något. Du kan ju alltid höra med din karl så kan han leta fram stöd till dig.
  Orkar inte gå in på varför övningen är dålig men jag fann enkelt en artikel om övningen, var så god.
  http://fitnessguru.se/skadefri-pa-gymmet-del3

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Jag går ju inte tillbaka för att leta reda på forskningsresultaten för att jag ska klippa in en referens så att du ska bli nöjd. Jag skriver sällan inlägg om forskning men kan nämna det i vissa sammanhang. Ska Jocke söka reda på länkarna åt mig? Är du full eller?

   Med tanke på att denna övning är nästan bara den jag kör ihop med vissa “rehabövningar” för att komma åt de små viktiga musklerna i axeln men de skriver jag sällan om så tycker jag att den har fungerat väldigt bra. Många drar på sig skador i axlarna för att de kör för tungt och glömmer bort de “viktiga” övningrna. Jag bygger inte utan underhållstränar och har inte speciellt tunga vikter så denna övning fungerar fint.

   Sen är det absolut som du skriver och hänvisar till inlägget. Men allt är inte alltid så svart och vitt. Jag har tränat tillräckligt länge och rådfrågat folk som tränar och behandlar personr som tränar på elitnivå när det kommer till just axlarna. Paladius i Norrköping är en av dom.

   Uppenbarligen läser du ju min blogg regelbundet och det måste ju vara något mer som stör dig än att jag inte länkar till forskningen? Vad är ditt problem? Ska du kasta skit kom med något vettigt istället. Sätt mig på pottkanten. Eller är du bara allmänt missnöjd med ditt liv och mår bättre av att kalla någon mupp?

   1. Fredrik

    Menar att om slänger man ur sig påståenden (och hänvisar till forskning) får man hänvisa till just forskning? Aldrig sett det ske här.
    Jag förstår inte, kör du denna för rehab? Varför köra en övning som är dålig för axlarna i rehabsyfte? Dessutom till failure, så du kör ändå hyfsat tungt. Vilka små muskler vill du komma åt?
    Kallar aldrig någon mupp, det var det däremot du som gjorde. Skrev att ditt sätt var muppigt då du skrev på ett väldigt kaxigt sätt mot andra ( ex pts) men har inga belägg för det du skriver själv.

    1. glitzybloggen
     Charlotte

     Jag läser forskning då och då och kanske nämner det i bloggen längre fram. Jag har inte den tiden att leta upp referenser. Jag sitter ju inte och hittar på en massa påståenden om du tror det?

     Nej det gör jag inte, jag kör på 6 kg och det har jag gjort i flera år. Skulle kunna öka men jag vill inte bygga utan jag underhållstränar. Samma med biceps, kört på 11 kg i flera år. Jag får mjölksyra när jag kör på 6 kg på hantellyften. Övningar som jag kör i rehab är att man har lättare hantlar och sätter själva viktplatten/änden mot låren så de pekar snett framåt. Sen för man armarna snett framåt och uppåt. Det främjar den lilla muskeln som sitter i mitten i axeln. Kör även övningar för rotatorkuffen och det är också ren rehab.

     Jag skadade axeln för många många år sen så det är strängt förbjudet att köra dips som verkligen sliter på just axeln.

     Om du menar att jag måste hänvisa till referenser för att ha belägg får du läsa en ananan blogg. Min tid är för knapp för det. Jag vet vad jag skriver och antingen litar man på det eller inte. Eller läser vidare själv på nätet.

 3. Anna

  Blutsaft!! Eller järntabletter tillsammans med C-vitamin. Det hjälpte iaf mig. Testa några enklare allergitabletter också.. Tack för hjälpen med kissen förresten. Ägaren hörde av sig när vi satt upp lappar, kisse hade “råkat” springa ut när han gick ut. Men “han ville inte ha den, så vi fick gärna behålla”. Jävla pucko, skulle inte tro att du får tillbaka honom. Nu har han fått ett nytt hem ute i Linghem. Där kommer han må bättre. Take care! 🙂

 4. Vicy

  Hej,
  Lägger inte upp någon video , men jag kan oxå dansa disco med min näsa! 😉
  Har en fråga, du är ju min huvårdsguru 😉 har du provat serumet Transderma R? Om, vad tycker du?

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Haha bra där:)

   Kul att jag är det:) Jag fick med prover hem på Transderma men alldeles för lite för att utvärdera. Men det kändes väldigt bra och jag tror på det serumet.

   Jag kör ju med MD just nu. Passar mig väldigt bra måste jag säga. Får fin hud. De däe daily pads är grymma. Beställer via ebay från USA. Sparar ju massa pengar på det

   1. Vicy

    Blir att klicka hem en sån då!
    Är lite oskuld när det gäller att beställa från ebay…
    Hur är det med tull och annat mög som kan läggas på notan?

 5. Fru Jensen

  Jag tar det så jäkla lugnt så det får klassas som rehab 😉

  Ska inte springa varje dag utan max varannan, blir promenader och lite annat emellan!

  När jag fått igång kroppen så vill jag testa HIIT – verkar grymt!

 6. Fru Jensen

  Haha, ja men eller hur?! Såg faktiskt inte att det blev så vulgärt, bloggade från mobilen i solsken… Men det får jag väl bjuda på! ;-P

  Gumman, ät ordentligt… Jag förstår vad du vill uppnå, men glöm inte att ta hand om dig själv. Du har ju liksom redan snyggaste kroppen i stan – tagga ner! 🙂

stats