försäkra dig mot fortkörningsböter | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

försäkra dig mot fortkörningsböter

Sitter här hemma och jobbar och så hör jag mitt namn på eastfm. Juicy J berättat om min facebook status som såg ut enligt följande:

Programledarna sitter och diskuterar om det är moraliskt rätt att ha en försäkring mot fortkörning osv. Vad tycker ni? Jag kommer köra för fort oavsett om jag har försäkringen eller inte. Men är autosafe omoraliska? Jag är så långt ifrån moralkärring man kan komma på de flesta punkter så jag överlämnar diskussionen till er.

Det fina med att ha en blogg är ju att gå tillbaka och kika lite. För ett par år sen var det heta diskussioner i min blogg om min bilkörning. Nu när försäkringen kom upp på diskussion så gick jag tillbaka. Jag vet inte om jag skulle våga skriva såna inlägg som jag gjorde då? Men jag var mer rolig då och älskade att provocera er. Har jag mognat?

Här är ett jag skrev 22 dec 2007:

I dag när jag körde till Karlskoga har jag noga studerat de olika körtyperna och jag har tagit kort på de flesta.

Bromsklossen: kan inte köra fortare än typ 30 och har en röd triangel baktill

Den livrädde: den här föraren borde inte ha körkort. Kör ca 10-15 km långsammare än hastighetsgränsen och panikbromsar inför varje kurva, det spelar ingen roll om väger svänger lite eller mycket. Mycket irriterande att ligga bakom.

Den osäkra: kör fort när det är rakt men bromsar i kurvorna för personen har inte 100% koll.

Den laglydige: Det här är en envis jäkel, är det 70 kör den i prick 70, är det 50 bromsar den snällt in till exakt 50. Vägrar att flytta på sig eller underlätta en omkörning. För den här personen anser att ingen ska köra om eller köra i högre fart än vad vägskylten visar.

Snorungen: oftast killar som nyss har tagit körkort och tror dom är kungar på att köra bil. De mest olycksdrabbade. De kör gärna en pimpad bil. Ni vet vingar som ser ut att komma från yttre rymden och kjolpaket. Men det viktigaste är nog pysventilen.

Den otursamme: en olycka är så lätt framme heter det ju.

Den säkra: En förare som har koll på bilen och väglaget. Utmanar inte ödet i onödan. Kör oftast fortare än vad skyltarna tillåter.

Äventyrslystne(jag): Måste köra fort, fart är hur roligt som helst. Finns det en bättre känsla när man trycker på gasen och bilen svarar på en gång. Jag vet att jag har så mycket motor att köra med så jag behöver inte ens växla ner för en omkörning. Men gör aldrig dumdristiga omkörningar. Jävlas gärna med “idioter” i trafiken.

Här kan ni läsa lite fler inlägg i ämnet. Tyvärr så har filmerna och bilderna fallit bort?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pelle

  Klockrent! Gillar speciellt din iakttagelse av “den osäkra”. Det är en typ som retar gallfeber på mig…. Han/hon (ofta en hon) kan ta mig f-n inte ta sig in i en rondell med mindre än att det är fritt i en radie på 2 km. Hon kan däremot dra iväg i 79 knyck på den efterföljande raksträckan, eller köra i 99 km/h förbi ett vägarbete…. Ã…hhhhhhhhhhhhhhhh – grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  På mitt jobb ingår en försäkring hos autosafe om man har firmabil. Det kan diskuteras om en arbetsgivare ska sponsra ‘bestraffningen’ åt anställda som i tjänsten bryter mot lagen. Rent privat kan jag inte se några problem med detta. Fortkörningsböter får man oftast på en flygraka där ingen utom möjligen polisen förstår varför det råder 70 och inte 100.

  Pelle den säkre!

 2. Maria

  NJa jag kan ju inte säga att jag alltid kör laglydigt, men när fel person försäkrar sig mot fortkörning kan det nog gå illa, visst kan man inte försäkra sig mot att få körkortet indraget så en viss hastighetsgräns blir det ju ändå, jag bara hoppas att förarna klarar av farten och inte kör dumdristigt…sen kör ju jag ofta med min son i bilen och då kan jag blir så in i helvete förbannad på de (inte menat mot dig) som kör som idioter!
  På motorvägen och lågtafikerade landsvägar, kör bara..:)
  Jag kanske är lite sugen på att komma över till spotlife..hur gör jag?

Annons
stats