Giftfri solkräm och bra hudvårdsproduker till barn och en passa pladder | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Giftfri solkräm och bra hudvårdsproduker till barn och en passa pladder

Jag skriver jämt att nu ska jag börja blogga regelbundet igen, det håller några dagar och sen blir det tyst här inne igen. Att skriva inlägg skulle jag hinna med men jag hinner inte ta bilder och jag vill inte slänga upp en massa skitbilder bara för att. Men kanske bättre än inget? Jaja, jag ska försöka hitta tiden. Men inte så lätt när man är på spa som på bilden ovan, det är jobb, underhålla en liten, allt det vardagliga som städ och matlagning, bilen ska besiktigas, vi har varit hos en barnpsykolog för att prata om Stellas sömn osv. Det rullar på rätt så bra 😀
Dagens outfit är diskoutfiten. Stella går ju på en förskola som är ett föräldrarkooperativ vilket innebär att man som förälder hjälper till då och då. På denna förskola tar man hand om dagens disk och lite annat. När Stella byter till nästa förskola har man mellispass och hänger med ungarna vilket verkar lite roligare. Vi besökte den nya förskolan igår och maj gad vad jag längtar till den. Den är verkligen så bra. De sover ute i sina vagnar året om, de är ute mycket över lag vilket jag älskar och de är väldigt pedagogiska, egen kokerska osv. Skulle kunna skriva så mycket om denna förskola. Stella vägrade att gå hem så vi var kvar till stängning. Gud vad jag pladdrar på.
 

Sommaren kom snabbt och försvann lika snabbt igen. Vi hoppas på varmare dagar snart igen. Suddig bild då det var lite kladd på linsen 🙂 Stella sportar sina nya skor med ananas på. Så söta.

Nu till hudvård. Det är så svårt att hitta bra produkter till Stella. Jag skulle beställa nytt schampoo och hudkräm till henne ikväll men ALLA schampoon innehåller citronsyra. Det är väldigt allergiframkallande. Anledningen till att det finns i produkterna är för att det ska reglera ph-balansen. Men det finns annat faktiskt. Denna som jag beställde har äppelcidervinäger istället. Om man kollar på innehållet i övrigt så är det bara naturligt innehåll och helt fri från syntetiska och artificiella ingredienser. Hoppas den är bra. Borde fungera bra på en liten som inte använder produkter i håret osv?
Jag beställde även denna kräm. Ska bli väldigt intressant att testa den då hon är en aningen känslig i huden. Det är ju i och för sig alla barn. Bra produkter är så jäkla dyrt bara. Men det är det värt så klart.

Förra året i Palma. Stella var väl ca 6 månader här.

Nu när solen kikar fram så är det ju dags att smörja barnen. Jag använder denna uteslutande. Eko är viktigt och att den är fysikalisk vilket innebär att den lägger sig ovanpå huden. De flesta solskydd som säljs över lag innehåller syntetiska kemikalier som går ner i huden. Vissa av dessa kan vara hormonstörande, kan lagras i kroppen och även giftiga för miljön. Allt är inte bevisat ännu men många misstänks bland annat skada ditt DNA, framkalla allergier, cancerframkallande. Huden absorberar det vi smörjer på oss så man kanske ska välja detta med omsorg. Gäller ju all typ av hudvård i och för sig.
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  När du säger att sen lägger sig på huden? Hur menar du då? Blir det som ett tjock lager som syns eller går den in i huden? Vet att jag testat en del solkrämer som inte försvinner efter insmörjningen utan är kvar på huden och de blir alldeles klibbiga.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Den tränger inte in i huden som vanliga solkrämer. klibbig till en början men tycker det ger med sig efter ett tag. Lätt att smörja också. Men en som går inte i huden kanske känns bättre men inte alls lika bra för hälsan. Gäller ju oss också

Annons
stats