Giftfri solkräm | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Giftfri solkräm

Fick en fråga om jag kunde tipsa på giftfri solskydd till barn. Jag hade faktiskt ett inlägg på G så det passade ju bra.

De flesta solskydd som säljs över lag innehåller syntetiska kemikalier som går ner i huden. Vissa av dessa kan vara hormonstörande, kan lagras i kroppen och även giftiga för miljön. Allt är inte bevisat ännu men många misstänks bland annat skada ditt DNA, framkalla allergier, cancerframkallande. Huden absorberar det vi smörjer på oss så man kanske ska välja detta med omsorg. Gäller ju all typ av hudvård.

De brukar även innehålla silikoner, parfymer, parabler och annat som är mindre bra för oss.

Vi har valt Eco Cosmetics till Stella som endast innehåller fysikaliska filter som lägger sig utanpå huden den är dessutom ekologisk. Innehåller inte syntetiska färger, parfymer eller konserveringsmedel. Fri från parabener och annat skit 🙂 Nu råkade jag köpa en med parfym, visserligen från naturliga doftämnen men den finns helt utan doft vilket jag tycker är bäst. Varför ska man smörja på sånt som luktar? Jag läste faktiskt att Weleda som innehåller eteriska oljor som i sin tur innehåller doftämnen kan vara allergiframkallande trots att de är ekologiska och naturliga. Ibland kan förblindas av att det är ekologiskt och man automatiskt tänker att det är bra “grejor”. Jag har exempelvis en dushgel till Stella som innehåller naturliga eteriska dofter. Nä nu blir det doftfritt från och med nu. Dumt att chansa.

Allt detta är en djungel men man kommer lång med google. Jag försöker alltid välja ekologiskt och med bra innehåll för att Stella ska få en sån bra start i livet som möjligt. Och vad menar jag med det då? Jo men det finns studier som visar att man senare i livet kan få diverse sjukdomar och allergier.

Sen slarvar jag på vissa områden som när det kommer till leksaker, nappflaskor mm men jag ska faktiskt välja dom med omsorg i fortsättningen. Just nappar kan jag inte ge henne en i naturgummi då och vägrar ta den. Men man får göra så gott man kan på så många punkter som möjligt 🙂 Maten är jag stenhård på.

Kommer skriva ett inlägg om våtservetter som folk använder hej vilt. Vi använder dom bara i absoluta nödfall. Men det finns bättre och sämre om man nu absolut måste envisas med att använda dom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Tycker det du säger låter vettigt, så kommer jag resonera nu när värmen kommer. Gossen 5 månader idag så får vänta lite med solskydd oavsett.

  Visst är det konstigt! Olle gillade aldrig nappen så den blev bara liggandes och sen upptäckte jag massa mögel på den. Har dock flera vänner som aldrig haft det problemet.

 2. Sandra

  Jag har läst att läkare inte rekommenderar solskyddsfaktor på barn under ett år medan jag på något ställe läste under 6 månader. Vet du något om det?

  Kommer aldrig köpa napp i naturgummi igen efter att den började mögla. :O Förstår ingenting eftersom det är så poppis.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Inte hört något om det. Däremot så rekommenderar de att alla barn under ett år ska undvika direkt solljus. Barn över 6 månader ska smörjas in då de är mer rörliga och svåra att
   Hålla helt i skuggan.

   Möglade? Va? Men ska man byta ut dom ofta för att förhindra det? Låter så konstigt.

Annons
stats