Gummirummet | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Gummirummet

Här hemma fixas det för fullt. Därav min frånvaro på bloggen. Jag har lagt antal timmar på att bredspackla då det satt gammal väv på väggarna. Jag HATAR att bredspackla. Nu ska det sandpappras lite och sen åker det på färg på tak och väggar.
Vi har ett rum som vi har haft som ett hemmagym. På golvet har vi haft gummimattor därav namnet gummirummet som mamma kallar det. Det här rummet har blivit ett skräprum. Man slänger in allt där som inte ska stå framme. Jag har nu sålt väldigt mycket på blocket, gett bort lite och resten står på framsidan av huset (ska till tippen) Saker som vi ska behålla är utportionerat på undervåningen så man kan väl säga att vi har en labyrint hemma just nu.
Gummirummet ska nu bli ett mysigt gästrum. Vi har en dubbelsäng på loftet men det är en brant trapp dit och det betyder att våra äldre gäster som sover här vill inte sova där. Hemmakontoret är nu mer på loftet så detta rum kan gott få bli ett gästrum. Bra att ha om Stella blir sjuk och sover dåligt. Då kan hon sova med mig och Jocke flytta in i gästrummet tillfälligt.

Tänkte lite snabbt berätta vad jag har tänkt. Vi kommer lägga 2 st eve madrasser på varandra direkt på golvet så om man vill kan man lägga den andra madrassen bredvid på golvet (om man är två som sover). Jag kommer täcka dessa madrasser med en sängkappa i ljusgrått med matchande underlakan i samma färg. Höjden blir ca 45 cm när man lägger madrasserna på varandra så det blir perfekt. Beställde även en grågrön prydnadskudde. Väggen kommer målas i en grågrön färg fast rätt så ljus nyans då det är ett källarrum utan fönster. Jag har beställt påslakan från H&M i lite olika färger. Osäker på vilken färg jag vill ha. Sen ska ett fint överkast eller filt på slängas på. Sänggavel har jag en hemmagjord sen innan.
Som sängbord kommer vi ha en pall från Jem&Fix. Dock inte bestämt mig för rund eller fyrkantig än. Jag har tänkt den här lampan. Den är ca 70 cm lång så tanken är att fästa den ovanför betongpallen så att själva lampan blir centrerad över sängen. Hoppas det blir bra.

Jag ska även köpa skåpet Ivar på Ikea och måla i samma färg som väggen. Tänkte beställa hem några snygga ben till skåpet. Men inte bestämt vilka än. Sen ska den pimpas med litet pynt.

På golvet ska vi lägga in en mysig heltäckningsmatta från Kilands mattor. Jag väntar in lite prover då jag är osäker på färgen.
Sen är det ju lite mer som ska in som tavlor, krokar (tänkte köpa en lång platta med krokar på som ska målas i samma färg som väggen), en stol (sett en fin på ellos) osv. Ska fota av allt så fort det är klart.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi Franzen

  Men bra jobbat!! Kommer bli kanon ju!! Dom där madrasserna vill jag höra mer om. Behöver såna, el nån sjysst bäddsoffa till lilla rummet innan vinden du vet… och heltäckningsmatta hann jag inte hämta prover innan vi åkte tillbaka till usa (till vårat sovrum) bra att du fixar babe!! Puss

 2. Frida Björklund

  Blev nyfiken på Eve-madrasserna. Har du erfarenhet av dem sen tidigare? Du får gärna ge en recension vid tillfälle 😃

 3. Mamma

  Hos dig sitter det inte fast må jag säga.
  Det är inte alldeles lätt eller enkelt att bredspackla väggar.
  Kommer säkert bli ett mysigt rum😘

Annons
stats