Komprission | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Komprission

Jag i mina komprissions tights från 2XU. Dessa ligger på ca 1100 kr i sverige men kan få dom billigare i England. Jag köpte mina här för ca 2 -3  år sen.

Jag tycker det känns bättre att spinna i mina komprissions tights från 2XU. De ska ju förbättra blodgenomströmningen  och därmed återhämta sig snabbare

Hur kan ett par tights eller en tröja förbättra blodgenomströmmningen?
Jo, i de allra minsta blodkärlen finns det små klaffar som hjälper blodet att strömma tillbaka till hjärtat. Dessa klaffar stimuleras och blir aktiva av tryck. Tryck uppstår till exempel när muskelfibrerna drar ihop sig när man använder musklerna. Detta är en av anledningarna till att man efter hårda pass gärna skall varva ner genom en lätt jogg/promenad eller cykla utan belastning på en motionscykel. Målet är då att man bara skall göra tillräckligt med arbete för att klaffarna skall aktiveras. Nervarvningen skall gärna hålla på ett tag, gärna en timme, men det är mycket sällan som man tar sig den tiden efter träningen.

 Istället för att aktivera klaffarna via muskelrörelser kan man alltså stimulera dem genom att tillföra tryck utifrån, t.ex. genom att ta på sig ett par kompressionstights eller en kompressionströja. Klaffarna stimuleras, blodgenomströmmningen kommer igång och därmed rensningen av musklerna. En stor fördel att använda kompressionskläder för återhämtning är att man enkelt kan ha på sig kompressionskläderna i flera timmar efter passet (ibland hela natten), vilket gör att återhämtningen blir ännu bättre.
KÄLLA: kompressionsklader.se

Jag är riktigt sugen att införskaffa fler och testa andra märken. Börjar gärna med dessa>> som kommer ut i butik i början på 2013.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Steffe

    Kör med kompressionsstrumpor när jag springer. De har gjort hela skillnaden för mig. Mina benhinnor har värkt i 15 år vid joggning eller t o m snabba promenader. Fick tips om dessa strumpor på Runners Store i Malmö för 4 månader sedan. TACK!!! Nu springer jag som en gasell och bara älskar det!

    (CEP ska det vara, de är bäst!)

Annons
stats