Charlotte "glitzy" Josefsson

Låta huden vila ibland

IMG_9550

Kommer Ni ihåg att jag skrev att jag tyckte Hanna på Hudvårdsrummet var påläst och erfaren. När hon analyserade min hud gjorde hon kommentarer och input som jag inte fått tidigare. Tänkte sammanställa en del av det. Ni som är intresserade av hudvård kan läsa vidare, Ni som inte är det kan hoppa över 🙂

Det finns en uppsjö av många resultatinriktade behandlingar och produkter (även kallad medicinsk hudvård) för huden som går ut på att tex jämna ut fina linjer, öka lyster eller jämna ut pigmentet. Det kan tex vara kemsika peelingar, laserbehandlingar eller microneedling för att nämna några. De flesta av dessa salongsbehandlingar skapar en lätt inflammation i huden. Denna inflammation stimulerar huden 1. till självförnyelse samt 2. stimulerar hudens läkningsprocess och därmed aktiverar kollagen och elastinproduktion  = fastare hud, mer spänst och mer lyster.

Om man däremot korsar många olika produkter innehållande olika syror eller väldigt aktiva ingredienser, överexfolierar huden, inte låter huden hämta sig tillräckligt efter kraftfulla salongsbehandlingar så kan dessa inflammationer leda till sensitiviserad hud vilket kan leda till förtida hudåldrande och då har man tyvärr orsakat det pga av för mycket av det goda. Därför kan det ibland vara bra att köra på med exempelvis en kraftfull kur för att sedan låta huden hämta sig lite med produkter som inte innehåller för mycket syror eller exfolierande ingredienser utan mer mjukgörande, lugnande, barriärstärkande och inflammationshämmande ingredienser.

Det som är absolut viktigast om man vill motverka förtida hudåldrande är att använda en hög spf dagligen samt peela huden. (Behöver dock inte vara starka hydroxisyrapeelingar)

För att få bästa resultat av sin hudvård är det alltid bra att träffa en hudterapeut som gör en grundlig hudanalys och sedan utgå därifrån vilka produkter eller behandlingar som passar. Alla behandlingar passar inte alla.

Hanna förespråkar verkligen syror och needling och liknande men i lagom mängd 🙂
I vissa fall kan det blir för mycket av det goda och det kan även leda till acneutbrott och liknande om huden blir för nedbruten.

**

Jag har hoppat över de mest aktiva produkterna efter rollningen för att låda huden återhämta sig. När jag kom till Hanna så var min hud väldigt exfolierad av de produkterna jag använde. Oavsett om man rollar sig eller inte så kan det vara bra att låta huden landa ibland och använda mindre aktiva produkter.

Ihop med Hanna så tänker jag fortsätta utbilda mig själv och Er 🙂 Nästa rollning är om en vecka ungefär.

IMG_9711

Så efter rollningen använder jag dessa ”mindre aktiva” produkterna från Beauté Pacifique. Men senaste veckan har jag börjat blanda upp lite med super3 booster igen. På tal om Beaute så ska jag ta och fylla på förrådet lite 🙂 Tvätt och ögonkräm behövs.

Älskar serumet>> som lugnar och återfuktar + att det är en grym bas för makeupen.

Krämen längst fram>> är en kräm som är perfekt nu på vintern när man behöver extra fukt.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats