latsdrag | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

latsdrag

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZopPfSkYdDc[/youtube]

Här en en bra övning för ryggen. Latsdrag. Ja, ni ser ju hur man gör på filmen. En skolad PT som knappt har tränat styrka innan utbildningen skulle nog säga :

“Sitt rak i ryggen och dra ner mer långsamt och tänk på att verkligen hålla emot på vägen upp”

Fuck that säger jag 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. H.

  Muskelbyggarna kanske i så fall skulle läsa en anatomibok,så hade de eventuellt varit ännu större.Störst betyder inte att man vet bäst.Youtubefilmer säger ganska lite om muskeltillväxt,och eventuella andra bakomliggande orsaker.

  K-bells gör ju exakt det: jobbar med fler muskler samtidigt=tidseffektivt då det är fler muskler involverade men ej optimalt för muskeltillväxt.Ronnie-filmen: En extention i höftled har inte ett endaste dugg med latisimus dorsi att göra.Varför svinga sig i startläget?

 2. H.

  Att vara lic. PT behöver man ju inte ens vara utbildad för att få kalla sig.Det spelar mindre roll hur man är utbildad,det intressanta är att se hur en muskel jobbar.

  Som du säger så går muskelbyggning ut på att belasta en muskel i taget.Ryggen är inte en muskel, då kan man inte träna den för maximal muskeltillväxt.M latisimus dorsi är en muskel som brukar vara agonisten i ett latsdrag. Tittar man på just den muskeln så är den rörelsen man bör eftersträva självklar.M teres major gör ju samma rörelse, så den hänger med på köpet.

 3. H.

  Eftersom m latisimus dorsi är stark i en adduktion och flexion i axelled, och bakre deltoideus är stark i en horisontal abduktion i samma led så är svaret ganska givet.

  Träna specifika muskler gör man i isolerade rörelser och ta mycket i vikt gör man i slit-och-släng rörelser med olika muskelgrupper.

  Om det vore maximal muskeltillväxt i stora komplexa rörelser så undrar jag varför inte alla muskelbyggare börjat med kettlebells, borde vara perfekt.

  excentrisk träning är den mest gynsamma rörelsen i styrketräning, så det känns lite dumt att inte utnyttja den när man ändå i detta fall dragit ner handtaget i en koncentrisk rörelse…

  1. Charlotte

   jag vet inte riktigt men det känns som om filmen talar för sig själv http://www.youtube.com/watch?v=BrN1wmtscGU
   eller kolla hur dessa killar tränar http://justdoit.new.isilife.se/filmer/ .
   har inte sett en enda kroppsbyggare sitta och göra strikta latsdrag. varför? jo för de vet bättre än så och är ofta mer pålästa och har erfarenhet än en nyexad PT som har gått en kurs på SATS. Det är få PT som vet vad dom snackar om, Linda Fodor är en av dom som har koll.

   Kettelbells? inte riktigt samma sak va? det är ju mer funktionell träning? lite svårt att ligga bänken å träna bröst med kettelbells. det är ju det som är grejen med muskelbyggning att man belastar en muskel i taget, ex ryggen bröstet osv. tyckte det var en dålig jämförelse.

 4. Emma

  Det beror helt på vad du vill få ut av övningen, vill du isolera latissimus är det en utmärkt övning om du sitter rakare. Men på det här sättet får du med fler delar av ryggen och kan lägga på mer vikt!;)

Annons
stats