Lite om uppfostran och fortsättning på föregående inlägg | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Lite om uppfostran och fortsättning på föregående inlägg

Det är rätt intressant. Folk har aldrig engagerat sig så mycket som när jag skriver om Stella. Hur hon sover, matrutiner, hur vi är mot henne, uppfostran osv. Det som är så lustigt är att väldigt många gånger läser folk inte vad jag skriver utan skriver kommentarer baserade på saker jag inte har skrivit. Sen måste man ju älska dom som vet bäst i alla lägen också 🙂

Ibland kanske jag är otydligt vilket jag kanske var i föregående inlägg med tanke på de kommentarer som kom? Vi kan ta ett exempel. Om Stella “gör sig illa” genom att göra något som egentligen inte gör så ont. Då kan jag klappa på henne och säga att det gick bra och sen byta fokus på som jag uttryckte det i inlägget innan. Exempel: “Titta på fågelns fjädrar” om det skulle ligga en bok i närheten.

Om hon gör illa sig på riktigt vilket man hör direkt på gråtet så tar jag upp henne och tröstar henne så klart.

Hon får massvis med bekräftelse, kärlek och närhet. Hon är en tjej som älskar närhet och jag skulle aldrig neka henne det. Jag svarar så klart på hennes behov. Hon är ju rätt så liten än men hon vet ju så klart vad nej betyder och det är jag konsekvent med. Hon får inte göra en sak ena dagen och sen är det ok nästa dag osv. Jag tror det är bra att vara konsekvent från början. Men som sagt, än så länge är Stella så liten så hon förstår ju inte riktigt hur allt hänger ihop än 🙂

Jag avskyr barn som tjatar sin vilja genom. Tycker man ser det så ofta. De är inte dumma, har det fungerat en gång så fungerar det igen.

Föräldrar som höjer rösten till sina barn och är hetsiga i sitt beteende. Vad lär man dom då? Jo att bete sig likadant. Barn är som sagt inte dumma, det går att prata lugnt med dom och att förklara saker och ting med lugn röst. Sen är man ju inte mer än människa och ibland kan ju stubinen vara lite kort och det kan vara lätt att fräsa till.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erica

  Har en vän som gjort så och hennes barn gråter oftast inte ens när hon slår sig lätt så det funkar verkligen men är ju inga föräldrar som vågar prova ens🙂 Så mycket daltande usch

 2. Jojje

  äh var ju inte så farligt haha.. 😉
  Du har ju fått värre genom åren.
  Folk har antagligen fler åsikter om hur man ska torka arslet… moahahaha

 3. Camilla

  Spännande med åsikter om hur man SKA göra 😏 Själv har jag ju inte barn och de som vet hur man ska göra brukar ha åsikten att därför ska jag inte ha en åsikt. Också väldigt spännande eftersom jag ändå har barn runt mig i livet som har mig som “vuxen medmänniska” och även observerar hur barn blir/beter sig och föräldrarna.

  Det jag sett och upplevt är att gör man som ni så interagerar familjen mer harmoniskt med varandra. Barnen vet vad som är rätt/fel och de blir inga dramaqueens men däremot blir de omtänksamma vettiga små personer som är lugna och ser trygga ut.

  Kör på! Ni är ändå de som vet bäst vad som funkar i er familj 😊

 4. Sabrin

  Förstår inte vad i ditt förra inlägg skulle vara störande,tycker du skrev bra grejer 💯! Orka hålla på dalta med ungarna dom blir as jobbiga då 😉 Heja dig du kommer alltid med bra råd !

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   V någon anledning läser de och drar egna slutsatser. Sen är det ju ett känsligt ämne. Så jag tror att vissa tar åt sig och ska förvara sitt beteende. Alla gör hur man vill och jag delar med mig öppet av hur vi gör med saker och ting. Sen är det upp till var och en att ta efter eller inte. Sen är det alltid kul med åsikter och diskussion men jag blir irriterad när de skriver saker som jag inte ens har sagt.

Annons
stats