Charlotte "glitzy" Josefsson

Mat

Vi är verkligen så nöjda med vår Stokke Steps. Kan varmt rekommendera den. 

Fick tips om ett smarrigt recept till de små så jag lagade det ikväll. Jag var avis på Stellas mat kan jag säga. Hon åt och smaskade så denna blir det ett ännu större kok av nästa gång.

Basilikadoftande kycklinggryta med potatis- och broccolimos

8 portioner. Receptet är avsett för barn mellan 8-12 månader.

Allt är ekologiskt och kravmärkt kyckling

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 16 broccolibuketter
  • 4 kycklinglårfiléer (à ca 90 g st)
  • 4 msk osaltat smör eller olja (jag körde saltat ekologiskt smör)
  • 2 krm vitlökspulver
  • 2 krm paprikapulver
  • 20 basilikablad
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 dl mellanmjölk (Jag körde röd mjölk för jag hade en liten förpackning hemma men normalt sett hade jag kört i havremjölk)
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche (jag körde iMat men den finns inte ekologiskt och det är ju palmolja i, dock certifierad men misstänks vara cancerframkallande så jag hoppar det i kommande maträtter)

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och koka under lock. Tillsätt broccolin när det återstår några minuter av potatisens koktid. Koka så att båda grönsakerna är mjuka. Häll av vattnet.
Ansa och hacka kycklingen i små bitar. Små bitar som de kan äta. Jag hade bråttom så jag körde lite större bitar och snabbmixade det när det var klart.
Hetta upp en stekpanna och smält hälften av smöret. Sänk temperaturen och fräs kycklingen hastigt utan att den får färg.
Krydda med vitlökspulver och paprikapulver. Klipp över basilikabladen.
Tillsätt tomaterna i pannan och låt puttra tills kycklingen är genomkokt.
Värm mjölken något i en kastrull. Lägg i resten av smöret i mjölken och låt det smälta.
Mixa potatis och broccoli med den varma mjölken. Smaka av med peppar.
Tillsätt crème fraiche i kycklinggrytan och rör om.
Mixa grytan om det finns behov av slätare konsistens eller servera den som den är tillsamman med moset.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Tack! Ja, det finns många anledningar att undvika detta livsmedel som är utbrett i industrimaten både för barn och vuxna! Gjorde kycklinggryta till lillan igår, men den fick jag inte alls upp någon smak på, synd att jag såg detta recept för sent. Tack för inspiration!

    1. glitzybloggen

      Det har skrivits massor om att palmolja misstänks vara cancerframkallande. Så tills det är utrett avstår jag det tills vidare. Det sjuka är att all ersättning har palmolja i sig. Vet att Semper hade det i gröten också men efter påtryckningar så tror jag att de tog bort det. Sen är det många djur som far illa när de skövlat palmolja om den inte är certifierad.

stats