glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Mitt kejsarsnitt

Här var Stella ca 4 veckor i magen. Jag var i rätt bra form när jag blev gravid och vågen stod på ca 55 kg. Just nu står den på 60 kg. 57 brukar jag väl väga så års så jag har några kilo att tappa. Tror inte jag kan skylla på vätskan längre haha. Ska bli rätt så gött och ta tag i träningen inom kort. Ni får följa med så klart.

Nu till mitt kejsarsnitt. Skrev kort om händelseförloppet här>> Jag blev som sagt igångsatt och jag började blöda massvis. En del av moderkakan hade lossnat och jag förlorade mycket blod på kort tid. Det blev alltså akut att få ut bebis för min hälsas skull ochäven hennes så klart. Jag blev sövd så att de kunde få ut henne på snabbaste sättet. Fick veta att jag hade fått blodtransfusion när jag läste min journal tre dagar efter. Se där ja.

Jag har bra läkekött. Vet jag sedan tidigare operationer. Doktorn var väldigt förvånad att jag var på benen i stort sett hela dagen efter operationen. Visst, det var fan inte smärtfritt men ville vara med Lillan på neo. 3 veckor efter op kände jag knappt av såret. Nu 5 veckor efter känns det lite inne i magen när jag nyser men annars ingenting. Den första veckan var rätt så smärtsam, men sen så vände det snabbt. Tror ja slutade med smärtstillande en vecka efter ungefär. Jag vet att jag ansträngde mig lite mycket ibland och då fick jag ont i efterhand och fick ta tabletter.

Man ska veta att det kan ta lång tid innan man läker ihop efter ett kejsarsnitt och att det är vanligt med depressioner. Man får även ett ärr på magen, även om det är väldigt lågt ner så skulle jag i alla fall hellre slippa det. Kejsarsnitt räknas idag som en rutinoperation där riskerna är låga. Men att föda vaginal medför ännu mindre risker. Återhämtningen efter en vanlig förlossning är kortare plus att det sägs att det är bättre för kroppen att föda vaginalt.

Eftersom jag inte har varit med om en vaginal förlossning kan jag inte säga vilket jag skulle föredra förutom att jag gärna hade vela föda normalt för att få uppleva det. Bebisbutiken är stängd så det var liksom min enda chans. Men visst det är skönt att ha fiffi och allt där inne intakt.

Jag hoppas att detta kan vara till någon hjälp till Er som är rädda för att föda. Det finns ju bra smärtlindring att få om det är smärtan man är rädd för. Utan att veta så skulle jag nog rekommendera att föda normalt.

Kom gärna med frågor så svarar jag 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Sjukt att alla alltid måste berätta för en nybliven mamma vad som är rätt och fel för hennes barn… Min pappa var inte med den första månaden i mitt liv pga jobb, men det var fortfarande ingen tvekan om vad som var viktigast för honom.. Tråkig attityd av anonym..
  Har själv inga barn men tycker det är härligt att få läsa en ärlig blogg om föräldralivet!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Tråkigt att lägga en kommentar när man inte har all fakta. Blir så less på sånt. Sen kan väl jag förklara mer i bloggen men tycker inte man ska behöva det för att slippa “påhopp” eller spekulationer. Allt för få är ärliga men sen vill jag inte skrämma folk att skaffa barn haha. Kram

 2. Jennie

  Stort grattis till lilltjejen! Kul att läsa att det finns fler par som “bara” vill ha ett barn! Vi har en son på snart 2 år och satan vilket tjat om det blir syskon snart.. När jag säger att vi vill bara ha ett får man alltid någon hånande kommentar tillbaka, haha man får väl lära sig leva med det!

  Grattis igen allafall! Det blir roligare för varje dag med småkids! Och det går så fort som andra säger, känns nyss som man kom hem från BB!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Så himla konstigt. Men två eller fler är inte för alla.

   Tack. Hoppas bara hon sover mer på nätterna snart. Jag blir galen 😬😬😬

 3. Anonym

  Känns det inte konstigt att din kille inte vill vara delaktig i din dotters första tid i livet? Att han hellre väljer att vara borta hela tiden? Vad jag förstod av din blogg har han inte ens varit hemma de första 10 dagarna.. jag hade blivit fundersam om jag var du vad som egentligen är viktigast

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Det handlar inte om vilja eller inte. Jag redogör inte allt i bloggen och just nu kan han inte vara ledig. Kanske skriver om det tids nog. Vi låg inne den första veckan så jag tyckte inte att han skulle ta ledigt då men han var hemma under de första 10 dagarna så klart. Han tycker så klart det är jobbigt att inte kunna vara hemma så mycket som han vill. Vi är till freds med beslutet vi tog när vi fick veta att jag var gravid även om det är tufft för honom att vara borta från sin dotter och tufft för mig att vara själv. Tråkigt att du drar egna slutsatser utan att ha fakta.

 4. Ica

  Skönt att det har läkt fint och fort och gått bra.

  Hann du ta någon smärtlindring innan dom snittade dig?

  Du skrev att depression var vanligt vid ett kejsarsnitt, var/är det något du kände av?

  Har du använt gördel efteråt?

  Du får gärna dela med dig sen i ett inlägg om första tiden sen Stella kom. Tex hur mkt sömn du får, känslor som ploppar upp, tips och råd som du vill dela med dig av och annat intressant att läsa 🙂

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Nej inget smärtlindring. Hanns inte med. Men gör man ett planerat får man ju det.

   Nej jag har inte känt av det som tur är

   Nej, ska man använda det?:)

   Ja det kan jag göra. Det är skitjobbigt. Får sova ca 1.5-2 timmar och sen är
   Vi vakna ca 1 – 1.5 varje gång. Trött är bara förnamnet.

   1. Ica

    Har mitt första barn i magen… ingen aning om man ska använda det 🙂 Vanja, som driver glammom gjorde snitt, och använde gördel. Säkert inget måste, ville bara fråga 🙂

    Usch fasiken vad kämpigt:-( hoppas det vänder snart.

 5. Sanni

  Det räcker gott o väl m ett barn om man känner så 🙂
  Jag födde vaginalt men mådde riktigt dåligt efter faktiskt. Inte pga förlossningen men pga alla hormoner i kroppen
  Så att föda vaginalt vet ja inte bidrar till mindre risk för depression av egen erfarenhet. Men å andra sidan har jag inte kunnat amma heller.
  Får se om de blir fler barn här också:))
  Kram och hoppas du mår bra 🌺

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Man kan ju bli deppig ändå men tror chansen är större vid snitt. Eller det är det. Det här med amning är ju ingen självklarhet. För oss har det fungerat kanon. Pumpade som en galning första dagarna å sen rann det till ordentligt.

   Kram och tack detsamma

 6. Sandra

  V i har valt att bara skaffa ett barn därför att det passar oss, vi vill inte ha fler. Folk verkar ha vääldigt svårt att acceptera det, man måste alltid förklara sig när fok säger att de vill ha två/tre barn säger ingen “två? Varför två varför inte ett?”. Jag vet att normen .r mer än ett men tycker det är så irriterande och trångsynt att man inte kan få välja att ha ETT barn utan att det måste vara ngt fel eller att man måste ange förklaring.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja säger man att man bara vill ha ett barn får man blicken 🙂 “men taskigt och inte ge barnet ett syskon” eh ok? Tror barnet klarat av livet ändå?

   “Smidigt med två. Då underhåller de varandra” ok. Men allt annat som kommer med två? Aktiviteter, resor mm. Nej tack. Det är inte för oss.

 7. Sandra

  Om detta är för privat så godkänn inte denna kommentar.
  Jag har läst din blogg i många år och för ett par år sedan skrev du att du gärna ville ha barn nu om det gick. Har ni haft svårt att bli gravida?
  Är det pga din graviditet med blödningar och havandeskapsförgiftning som du bestämt att inte fler? Som du skrev här i inlägget.
  Stort grattis till er lilla Stella.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Nej det är för att vi endast vill ha ett barn 🙂 sen klart. Skulle vi vilja ha 2 så hade inte förlossningen påverkat detta men graviditeten var inte kul. Den begränsade mig för mycket i allt.

stats