Charlotte "glitzy" Josefsson

När veterinären leker med din katts syn

En torsdag kväll upptäckte vi att Lillan inte såg. Tvärblind. När jag tänkte tillbaka så förstod jag att hon hade varit blind i ca 1-1.5 vecka. Katter klarar sig otroligt bra ändå. Förklaringen till att vi hade missat detta. Efter lite googlande så misstänkte vi att hon hade fått högt blodtryck och att horninnan hade lossnat av trycket. Vi läste även att de kan få tillbaka synen om de får behandling snabbt. Men vad snabbt innebar framgick inte.

Jag ringer in till Jägarvallen som nu mer tillhör Anicura på fredag morgon. Jag förklarade läget och sa att vi ville komma samma dag för att kolla blodtrycket. Lillan äter ju medicin för sin sköldkörtel och blodtrycket kan bli högt av sjukdomen hon har.

Kommer in och de börjar med att ta blodprov för att kolla om hennes mediciner behöver justeras för sköldkörteln. Jag får veta att de inte har tid att ta blodtrycket. Jag stod på mig och menade på att det är brådis att hon får medicin om hon nu har högt blodtryck. För varje dag som går så minskar chansen att få tillbaka synen. Men hon trodde TRODDE att det var för sent och det fanns ingen möjlighet att ta trycket den dagen. Sjukt irriterad åkte jag hem.

Får en ny tid på tisdagen. En ny veterinär. Hon TRODDE inte heller hon kunde få tillbaka synen. Hon sa att hon skulle ringa upp senare på dagen om blodtrycket var högt. In kommer en ”sköterska” och tar trycket. Jag noterar alla mätningar och googlar direkt efter besöket och inser att Lillan har högt blodtryck. Timmarna går och ingen ringer. Jag ringer upp. Veterinären hade inte ens kollat på proverna. Hörde inget innan stängning.

Ringer morgonen efter. Samma sak. De säger att veterinären ringer upp innan dagens slut om hon hinner. Ehhh nej, hon ringer upp mig så snart det bara går och förklarar hur viktigt det är att hon får sin medicin. Ok, de ska skriva att det är brådskande. Timmarna går och jag råkar befinna mig vid djurapoteket så jag ringer igen och är rätt så sur. Men inga provsvar ännu. Jag tappar det lite kan man säga. Men det är väl inte så viktigt eftersom hon TROR att synen inte kommer tillbaka. Efter ett par timmar när jag är hemma igen får jag veta att blodtrycket är högt. Ehhh jo jag vet. Medicin finns att hämta morgonen efter. Då är vi alltså på onsdagen, 5 dagar efter att vi kom in första gången.

Vem tror Ni har fått tillbaka synen nu? Jo Lillan. Ca 1 vecka efter att hon fick sin medicin. Hon är väldigt närsynt men hon ser har jag märkt. Två veterinärer på Anicura TRODDE att hon inte kunde få tillbaka synen. Ta reda på fakta för i helvete och stå inte och tro. Och vilka är dom att leka med min katts syn?  Hade Lillan sett ännu bättre om hon fick medicin redan när vi kom in första gången? Hade jag inte ringt och stått på mig så hade det väl dröjt ett par dagar till. Så jävla dåligt skött. Jag betalar dyra pengar för att ta dit min katt.

Tyckte Jägarvallen var riktigt bra förut och har alltid gillat veterinärerna där och gillar fortfarande de jag har haft kontakt med tidigare. Nu fick jag träffa två helt nya som jag inte har något större förtroende för som Ni kanske förstår. Skriver detta inlägg för att det ska fan inte få gå till så här.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Patric Nordström

  Hej!
  Min katt har samma problem som din nu, hur mår din katt idag och hur mycket ser hon och klarar sig själv. Vad är det för medicin hon får och har ni sett några biverkningar med medicinen?
  /Patric

  1. glitzybloggen

   Hon har ju problem med sköldkörteln och för det äter hon Felimazole och det fungerar bra på bägge katterna. Jag har inte märkt några direkt biverkningar. Lillan kan få lite ”kli” i pälsen ibland vilket är en biverkning. Men händer någon gång då och då och går snabbt över. Medicingen för blodtrycket kommer jag inte ihåg. Ska kolla sen om du vill det? Blodtrycket har gått ner nu hur som helst. Hon är väldigt närsyn men även när hon var helt blind så klarade hon sig bra. Var ute och knallade till och med. Skriv om du undrar något mer.

 2. Jenny

  Vi har varit med vår hund på Anicura i Jkpg men kommer aldrig mer gå dit, värdelöst med lång väntetid och knappt någon hjälp. Anicura har dåligt rykte överlag!

 3. AniCura Jägarvallen

  Hej Charlotte! Det är tråkigt att du känner att vi inte har gett Lillan en bra vård. Vi tar din kritik på största allvar och jobbar varje dag med att alla våra kunder ska få ett så bra bemötande som möjligt. Jag kan gärna kontakta dig i nästa vecka för att få en bättre bild av vad som har gått snett. Vänlig hälsning Ulrika Kjellman, Chefsveterinär på AniCura Jägarvallens Djursjukhus

  1. glitzybloggen

   Hej Ulrika. Dig gillar jag massor och alltid varit så nöjd när du har tagit hand om våra katter. Du är välkommen att ringa 🙂

 4. sani

  Bra att du mailat huvudkontoret. Går själv till evidensia i Valla, varit där? Alltid upplevt att de är professionella och bryr sig om djuren. Fick hjälp direkt då katten var dålig, de tog akuta prover och hon fick läggas in över natten. Även andra gånger då hon varit dålig har vi fått bra hjälp snabbt.
  Måste fråga en annan sak, tycker du det blivit jobbigt med katterna sen du fick barn? Min katt är typ 11 år, gammal kanske men så avis på bebis och jamar som fan när hon inte får uppmärksamhet=)

  1. glitzybloggen

   Vi gick dit för länge sen men var inte nöjd. Var tillbaka för ett år sen med Hittis akut på en helg och sen återbesök på det. Supernöjd. Så jag kommer nog byta dit nu faktiskt.

   Nja, Trassel är lite avis men inte så hon gnäller och så. De har funnit sig bra. Men man har ju dåligt samvete för att man inte hinner med att ge dom lika mycket uppmärksamhet längre. Man får liksom försöka gosa med både bebis å katt samtidigt 😉

 5. Lisa

  Fy fan vad hemskt! Vilken jäkla tur att Lillan fick en del av synen tillbaka:( Tack för att du tar upp detta, så jävla illa att en klinik kan få fungera så här! Men en klink fungerar ju bara så länge vi djurägare tar dit våra älsklingar, och jag hoppas verkligen detta inlägg får den uppmärksamhet det förtjänar så kliniken fattar allvaret i sitt jävla slarv.

stats