Nedslussning/absorption av aktiva substanser | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Nedslussning/absorption av aktiva substanser

Förra veckan rollade (microneedeling) jag mig för fjärde gången på Hudvårdsrummet. Läs om de tidigare behandlingarna nedan. Vi kommer nog nöja oss med 4 behandlingar då jag fått så fina resultat. All akne är borta, mina små akneärr är borta, fastare hud, tjockare hud, nasolobialveckan är släta igen och en fantastisk lyster. (Jag får akne vid mens och runt ägglossning men det är svårt att styra :)) Helt amazing behandling helt enkelt.

Rollning 1>>

Rollning 2>>

Rollning 3>>

Till min stora förtjusning har Hanna tagit ett fantastiskt hudvårdsmärke och jag tänkte gå dit till veckan då det har kommit in för en hudanalys och skräddarsy produkterna för mig. Ni som älskade Mene&Moy kommer bli så glada 😀 Berättar mer inom kort.

IMG_0920

Hanna har skräddarsytt vid varje rollning. Vid två tillfällen har vi rollat ner kemisk peeling vilket vi gjorde första och sista gången.

Syftet med microneedling är:

1. Transdermal Drug Delivery System (Transdermalt leveranssystem för aktiva substanser)
För en ökad absorption av aktiva ingredienser

De allra första tecknen på hudens åldrande är vanligen fina linjer och rynkor av olika karaktärer. Detta kan förklaras delvis med att kollagenmängden i huden minskar i takt med åldrandet. Hudkollagenet finns mestadels inom dermis som är ca 0,5mm-4mm tjock beroende på kroppsdel.
För att kunna fördröja och mildra ålderstecknen behövs det en optimal stimulans som upprätthåller kollagen- och elastinproduktionen. När olika substanser appliceras på huden kan endast upp till 0,3% av det vi använder ta sig genom den skyddande hudbarriären.
Vid microneedling skapas tunna transcellulära kanaler, alltså transportkanaler som effektiviserar absorptionsförloppet. Upptaget kan ske snabbare och i högre grad upp mot 40-50% (vs ca 0,3%)
I Genosys Microneedling arbetar vi med substanser som har effekt på förtida hudåldrande, pigmenteringar samt acne.

2. Kollageninduktion genom läkningsprocessen

När huden skadas stimuleras hudens läkningsprocess, vilket vi utnyttjar vid Microneedling. Kollagenproduktion är alltså ett av hudens många naturliga gensvar på skada. Kollagenet (typ3)  börjar produceras i större mängder mellan ca 10 timmar och 3 dagar efter en skada. Produktionen är på topp mellan en till tre veckor och efter ca 3 veckor ersätts det av den starkare kollagentypen (typ1). På så sätt är det bra att göra behandlingar med ca 3-4 veckors mellanrum för att påverka produktionen ytterligare.

Vill Ni rolla ansiktete med Genosys så besöker Ni deras hemsida och mailar för att ta reda på vilken salong som erbjuder Genosys i din stad. I Linköping är det Hudvårdsrummet som gäller. Samma hemsida gäller om du är hudterapeut och är nyfiken.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Du har säkert skrivit om detta förut men jag undrar vad du använder för produkter till ansiktet, krämer osv? Nu har jag inte problem med acne men vill ha tips på bra anti-aging produkter/märken. Vill investera i det bästa och du känns som den bästa personen att fråga då du verkar ha grym koll på skönhetsvård 🙂

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Hello M 🙂

   Jag tycker Beaute Pacifiqe är ett bra anti-aging serie http://glitzy.new.isilife.se/?s=beaute
   Men sen finns det ju så många andra märken som har lite syror i sig som jag bara älskar. Hudvrådsrummet har precis tagit in Dermaceutic som ska vara så bra, liknande Mene&Moy som jag älskar. Så kanske gå på en hudanalys på Hudvårdsrummet och testa Dermaceutic. Gillar du inte det så kan jag verkligen stå för Beaute Pacifique

   kram

Annons
stats