glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Ni frågar, jag svarar

Hej! Har funderat mycket kring följande.. Tränar idag med pt någon gång ibland och tränar efter hans ”schema” (alltså anpassat efter mina mål etc etc). Han undrar ibland varför jag inte ökar viktmässigt! Det undrar även jag. För det kan räcka med att jag ökar 5 kg i exempelvis rodd och jag dör typ på sista setet. Så här är det överallt vad gäller överkroppen, det är så sjukt svårt att öka. Vad säger du om detta. Öka för att dra ner på reps (så ”ger” det sig tillslut) eller hålla fast vid vikterna (jag tränar alltid tungt så att säga) och variera upplägg/övningar och kontrollen samt tekniken får inte lida… Dilemma!!
Tack må väl!! :)

Hej,

Menar du att du exempelvis brukar träna rodd på 25 kg och sista träningen gick du upp till 30 kg? Du dog då på sista setet? Inte så konstigt. Jag brukar alltid köra de två första seten på den nya vikten och sen gå tillbaka till den gamla på sista. Men när du skriver dör, hur många reps orkar du på sista? Orkar du bara 2 stycken tycker jag gott och väl du kan gå ner till den gamla vikten och prova öka på i sista setet om ett par ggr igen. Orkar du säg 5 st tycker jag att du ska köra på bara för helt plötsligt kommer du även orka med sista setet.

Ursäkta, men är din PT okunnig? Verkar inte som han har tränat så mycket själv?

Hej! Är nöjd med svaret! Orkar allt med fler än 5 iaf på sista setet så då kör jag på som jag gjort. Ökar härmed vikterna och lipar (tyst) på sista setet, för trots allt blir det några.

Haha min pt är allt bra, fick till det fel med beskrivningen där! Tycker att du tänker helt rätt vad gäller träning och det kändes bra att fråga dig! Tackar :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats