No poo | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

No poo

No poo – inget bajs. Eller hårvård utan schampoo rättare sagt. Jag halkade in på @Kemikalieklok för ett bra tag sen och följde direkt. Jag gillar ju som Ni vet att dra ner på kemikalier och speciellt ha extra koll när det kommer till Stella. Passar på att slänga in en liten påminnelse – sluta använda våtservetter till barnen.

Nu tillbaka till Instagram – Tjejen bakom butiken la upp filmer om bland annat no poo och jag blev fast. Många nya begrepp som bland annat surskölj (Det vanligaste är att man spär ut äppelcidervinäger och sköljer håret med) och aleppotvål.

Kortfattat så torkar innehållet i schampoo ut hårbotten. Jag får flottigt hår rätt så snabbt så här års och det beror på att innehållet i schampoo stimulerar fettproduktionen i hårbotten på ett onaturligt fett plus att både hud och hårbotten blir torrare så här års och då vill säkert hårbotten kompensera för det och producerar ännu mer 🙂 Egen slutsats dock. Vanliga schampon kan även torka ut håret och det kan bland annat resultera i platt hår då självfallet inte orkar med att hålla sig uppe.

För att dölja det torra håret innehåller oftast balsam oljor och silikoner som lägger sig som en hinna och ger sken av ett välmående och glansigt hår, Tydligen så är silikonerna är dessutom svårnedbrytbara och riktiga miljöförstörare. Fick faktiskt veta av en kompis att silikoner även torkar ut håret.

Istället för att jag ska babbla på läs här>>Där står allt Ni behöver veta. Detta ska bli så spännande. och jag är så taggad. Antar att det är en omställningsperiod. Min sambo har väldigt torr och irriterad hårbotten så jag ska tvinga honom att använda den starkare tvålen.

Fortsättning följer…..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Jag har kört med no poo i snart 3 år. Har skandinaviskt hår, åt det tunnare hållet, spikrakt som lätt blir fett. Min invänjningsperiod var säkert 8 mån, sjukt lång tid men jag hade bestämt mig. Jag har inte kört inpackningar, vinäger och grejer utan bara diverse billiga balsam som funkar enligt metoden. Vil inte gå tillbaka till schampo någonsin, men mitt hår har blivit ganska torrt så måste skärpa mig på inpackninsbiten. Lycka till!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Aha kul. Låter som min hårtyp. När du skriver omställningsperiod, hur betedde sig håret? Jag såg på kemikaliekloks hemsida att man kunde göra egen inpackning, samt Eget värmeskydd.

   Det är ju lite jobbigt att hålla på med tvålen men jag har också bestämt mig 🙂

   1. Åsa

    Innan så tvättade jag håret var annan dag, men dag 2 så började det bli fett men använde torrschampo. Under dessa 8 mån som invänjningsperioden var så vart det fett lika snabbt, men jag försökte tvätta det mer sällan, typ var 3:e/4:e dag, använde torrschampo. Sen då efter 8 mån ca så upplevde jag att jag att det hållse sig fräschare längre. Ska tillägga att jag samtidigt slutade slinga mitt hår och bara klippte det. Så jag har haft en period där jag Hr haft utväxt och allmänt fett hår 😅 men fick någon typ av hårkris. Nu 3 år senare så upplever jag att det blir fett snabbare igen, vet inte om det beror på metoden eller för att jag har fått tunnare hår iom amning, som då lättare tar upp fett från skalpen. Med mitt skandinaviska hår så Hr jag insett att denna metod inte kommer ge mig fantastiskt, glansigt hår. Kanske om man har frissigt, lockig hår att man upplever skillnad. Jag känner mer att det är mer milt mot skalpen och schampo känns nu extremt uttorkande. Men som sagt, jag har mest använt Coop extra balsam så jag har inte satsat på ”bra” produkter i den bemärkelsen, borde ha använt typ kokosolja som inpackning men har inte prioriterat det i all kaos med småbarn. Innan använde jag mycket kerastase produkter etc. En skillnad dock är nog att håret klistrar ihop sig mindre efter en tvätt, och ör lättare att borsta ut, och förre hårstrån går av.

    1. glitzybloggen
     glitzybloggen

     Ja det gäller att använda rätt produkter så klart. Jag kommer beställa hem och göra min egna inpackning för att återfukta håret lite. Använder svinborste vilket tydligen är viktigt när man kör noo poo. Jag kommer inte använda torrschampo eller några andra produkter i håret som inte är naturliga. kommer även göra mitt egna värmeskydd nu. Ska bli spännande det här. Dock kommer jag fortsätta färga mitt hår.

Annons
stats