Överkropp, byggarsvenne, stretch & funktionell träning | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Överkropp, byggarsvenne, stretch & funktionell träning

IMG_5685

Förra veckan var det ju öppet hus på World Class och jag var ju där och visade upp ByShapeMeUp och tog emot ordrar. Så himla kul att se folk på gymmet i våra kläder. Dessutom i alla åldrar 🙂 På bilden ser vi “ByggarSvenne” som får gästspela lite i bloggen då och då. Han är en del av inredningen på World Class. Gillar honom.IMG_0599-2.JPG

Körde genom överkroppen i går. Hederlig styrketräning som vanligt. Jag är inte emot funktionell träning men jag vill träna för att få synliga resultat. Det får man inte av funktionell träning. Sen är det inte fel att stärka kroppen inifrån och ut. Men känner att jag stärker min kropp ganska så bra ändå. Däremot ska jag börja stretcha lite  mer. Herregud säger jag. Speciellt nacken och de muskler runt omkring.

Funktionell Muskelbelastande träning med syftet att utveckla muskelns styrka, snabbhet, uthållighet och muskelvolym eller kombinationer av dessa. Styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt, till skillnad från klassiska bodybuildningsövningar som t.ex. bicepcurls, där man är ute efter att Innebär

Det är ju kanon. Men jag personligen tränar för synliga resultat sen är det inte dumt att variera sig lite så man får med det där funktionella också.  Det kommer inte kroppen må sämre av. Det är ju lite trendigt med funktionell träning nu och då ska ju alla göra det. Jag spyr på alla träningstrender och framför allt dieter. Måste man alltid göra som alla andra? Sen tycker jag det är hög tid att tidningarna tar sitt jäkla ansvar. De lägger ut skitprogram där det står, “fixa sexpacket” eller “så får du putrumpa”. NEJ DU FÅR INTE PUTRUMPA AV ATT KÖRA ERA SKITÖVNINGAR. Tunga basövningar i gymet gäller om du ska ha reslutat. PUNKT!!!!!

För ett bra tag sen publicerade BODY ett program i sin tidning. “Träna med handduken på stranden”. Ja men såna där övningar som vi ser i alla träningstidningar. Deras publik är lite med hardcore så de fick mycket klagomål och fick be om ursäkt i kommande nummer och lovade att det inte skulle hända igen. Jag tycker man lurar folk genom att använda sig av rubriker ihop med träningsprogram som inte alls håller vad de lovar.

Om man är på semester och inte har tillgång till gym så är det inte så dumt att träna med sin egen kroppsvikt. Alltid bra att hålla igån och stimulera kroppen.

Pass som spinning diggar jag då du får ta ut dig ordentligt och man tränar kondition och hjärtat rejält. Grit Plyo eller cardio är också bra pass för förbränning, kondition och hjärtat. Men man ska liksom inte förvänta sig större muskler av dessa pass.

Tack för mig 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Jag tränar en del funktionell träning, fast med fria vikter, skivstång (tungt). Det är nog bara konditionsstationerna som är bara med kroppen, ex jämfotahopp över en hinderbana, hopprep. För mig är funktionell träning mycket mer än bara belasta med min egen kroppsvikt. Det jag behöver är någon som skriker lite på mig, kollar så det blir rätt och att det är varierat. Jag ser resultat!

Annons
stats