Charlotte "glitzy" Josefsson

protein muffin

Tjena, det är Mat-Tina här. Jag har kidnappat glitzys blogg så från och med nu får ni bara en massa recept.

Nej inte riktigt så, men jag vågar knappt publicera det här receptet eftersom recept är det enda jag skrivit i bloggen idag. Boooring. Men skit samma nu får ni ett till.

Vi har precis bakat goda proteinmuffins. Perfekt som mellanmål.

Ca 8 stora muffins

2 ägg
250 g lättkesella
2 msk olja
2 dl proteinpulver
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
ca 1 dl sötningsmedel

Tillsätt sedan något för mer smak, tex 3 msk kakao, mosade hallon, en mosad banan, beroende på vilken smak ni valt på proteinet. Det blir också saftigare.

175 grader, ca 15-20 min beroende på hur stora muffinsformarna är.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. menmalin

    jag blev så inspirerad så jag bakade såna där proteinmuffins ikväll.. 🙂 hade även banan & blåbär i.. dom blev riktigt fluffiga & goda 🙂 men nästa gång ska jag testa & sätta i lite kanel också, så det blir mer smak… tack för tipset!

  2. Anna

    Måste tacka så himla mkt för receptet. Jag o sambon har ngt kilo proteinpulver m banansmak hemma som vi lessnat på. Det här var ju ett jättebra sätt att använda upp det 🙂

  3. Rebecka

    Wohooo!Proteinmuffins! Jag har också experimenterat och hittat på lite olika recept på ämnet. Och det finns ju bakprotein som är neutralt i smaken (om man är rädd att proteinet förstörs eller om man inte vill ha smaken). Jag har använt Dahlblads mat- och bakprotein med gott resultat! Min erfarenhet är dock att vanligt matbröd lätt blir lite smuligare och torrare av proteinpulver, i muffins däremot blir det smarrigt! Jag är såld på blandningen hallon, päronklyftor och grovstött kardemumma. Yumm.

  4. Sarah

    Hejsan hallå=) kolla in min blogg nu! koftan har kommit och jag är helnöjd, kavajen får sin ägare senare till kvällen och jag ska tjata till mig ett fota då.. *blink*TACK!!

  5. glitzy

    daria: använde cassein, men jag föredrar vanligt. jag hade inget annat hemma. ja det sägs att proteinet förstörs, men nu på senare tid har jag hört att det inte förstörs så jag vet inte 🙂

  6. Daria

    Hue blir proteinet i ugnen?! Har hört/läst att dess effekt avtar vid x grader vet du nått om det?Och så undrade jag om du använde kassein eller vassle?

stats