glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Recension tvättnötter

Nu har jag hunnit tvätta rätt så många tvättar med mina tvättnötter>> och jag är verkligen så nöjd. Jag brukar köra 4-5 tvättnötter per tvätt och cirka tre tvättar på samma nötter innan jag slänger dom.

  • Fläckar? Tuffare fläckar behandlar jag med galltvål och alla fläckar har gått bort som kaffe, choklad, blod, tusch och andra färger mm. Jag beställde en hård tvål>> som jag blöter och gnuggar med på fläcken. Men jag ska köpa flytande>>, tror det är lite lättare att jobba med.
  • Mjukhet. Tvätten blir mjukare än om man tvättar med vanligt tvättmedel och utan sköljmedel. Dock inte lika mjuk som om man hade sköljmedel, men inget som stör mig faktiskt.
  • Doft. Det doftar inget speciellt. Vill man ha doft på kläderna kan man droppa eteriska oljor>> på tvättpåsen som nötterna ligger i.
  • Extra vit tvätt. Vill man fräscha till en vit tvätt kan man köpa detta>>
  • Ekonomiskt. Med 400 g tvättnötter kan man tvätta 2-3 gånger i veckan under nästan ett halvt år. Jag köpte 800 och kör väl kanske 6 maskiner i veckan så mina borde räcka i ca 6 månader.

Känns väl bra att man kan tvätta miljövänligt samt vara snäll mot kroppen? Tänk på att vissa eteriska oljor kan vara allergiframkallande. Vilka dofter det gäller är bara att googla 🙂

Ursprungsinlägget:

Jag fick en fråga:

Hej
Har du nå bra tips på ett tvättmedel tycker det är svårt att hitta nått som är bra och samtidigt kemikaliefritt som möjligt
Vill precis som du ge min dotter den bästa starten 😀

Alltså jag byter ut allt här hemma efter hand men jag orkar/hinner inte göra allt på en gång samt att det blir mycket pengar som ska ut på en gång. Fram tills idag har vi använt Neutral vilket är utan doft, färgämnen, blekmedel och även miljömärkt så det är väl inte dåligt men det finns så klart bättre produkter som är snällt mot kropp och natur till 100%. Jag har testat att köra utan sköljmedel men jag tycker inte tvätten blir mjuk och härlig så jag har använt det från Neutral fast man inte ska använda sköljmedel.  Efter lite research på ig story och på facebook verkar tvättnötter vara det bästa alternativet. Jag beställde hem en påse från jordklok och är så spänd på att testa detta. Dessa tvättnötter ska tydligen göra tvätten mjuk. Vi får se helt enkelt 🙂

Till fläckar köpte jag även galltvål som man ska behandla fläckarna med innan man kör igång tvättmaskinen. Om man vill ha doft på tvätten kan man tydligen droppa eteriska oljor på den lilla påsen som man lägger nötterna i.

Har Ni erfarenhet av tvättnötter?

När jag ändå var inne på sidan så klickade jag hem sugrör i rostfritt stål till Stella. Har tänkt på det länge men inte fått fingrarna ur så att säga. Men nu är dom hemma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats