glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

snabb och god Linsgryta

Just nu är det inte kul. Stella har blivit sjuk som Ni vet. 3 rena pissnätter har det varit plus att hon krånglade redan flera nätter i rad innan det. Rätt så sliten kan man säga. Självklart åkte jag på förkylning igen. Tredje gången sen augusti. Jag kan inte ducka för Stella baciller verkar det som. Till och med Jocke som aldrig är sjuk har åkt på skiten ett par gånger.

Stella har sovit 40 min på hela dagen idag men ändå varit på rätt så bra humör så jag har fått lite gjort här hemma (städat, tvättat, lagat lite mat mm) vilket jag är tacksam för. Provade att lägga henne 20:20 då hon var riktigt trött men fick ge upp till slut. Efter att ha busat i en timme gjorde vi ett nytt försök. Vi bråkade väl i ca 30 min innan hon somnade. MAJ GAD!!!

Såna här dagar är så sjukt ostimulerande men vad ska man göra? Vi kan ju inte flänga runt när hon är förkyld och jag får inte den tid jag burkar få framför datorn. Men det kan bara bli bättre 🙂 Hoppas snoret lättar lite så vi får sova bättre i natt.

Efter frukosten mixade jag ihop lite rödpang (I wish)som smakade sådär. Tror jag hade i följande mängd:
1 Stjälkselleri
1 Avokado
15 Mynta blad
2 Rödbetor med skal
2 nävar bladspenat (fryst hackad hade jag hemma)
3-4 dl Mandelmjölk

Stella tyckte den var god i alla fall.

Linssoppa fick det bli till lunch. Nyttigt och snabbt. Stella nöjde sig faktiskt med att sitta och titta på youtube under tiden. Antagligen för att hon var trött 🙂

Ingredienser

4 portioner (klicka på länkarna om Ni vill se vad jag har använt)
 1. Skala och tärna lök, potatis och morot. Dela paprikan i bitar.
 2. Fräs grönsakerna i olja med finhackad vitlök. Tillsätt linser, krossade tomater, fond och vatten.
 3. Låt koka tills linserna och grönsakerna har lagom konsistens. Tillsätt hackad basilika och smaka av med salt, peppar och socker.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja jag vet det 🙂 Men hon tog en liten klunk. Hon gillade det så hon hade fått mer om det inte varit spenat och rödbeta i 🙂

 1. Cissi Franzen

  Heja mamma och Stella, hoppas ni blir friska snart!! Fy fan vad nyttigt. Måste testa linssoppan. Smoothien lät ju inte smarrig, kan inte med selleri… puss ahhhh vad jag saknar er!!

stats