Charlotte "glitzy" Josefsson

The crazy cat lady

Jag älskar alla djur. Jag skulle lätt kunna ha huset fullt med katter, hundar, kaniner osv. Men det skulle ju inte fungera så bra. Jag har en liten dröm om att ha en liten gård med alla möjliga djur som jag fick ta hand om varje dag. Men så kommer det inte bli. Jag engagerar mig i alla möjliga djurrätts frågor, skänker pengar och försöker utbilda folk omkring mig så att de blir medvetna och göra bra val som att exempelvis inte ta med sina barn till cirkus eller andra ställen där djur är underhållning, vikten av att välja ”rätt” kött, kosmetika osv.
IMG_1372

I Miami ser man inte månag hemlösa djur tack och lov. Jag pallar liksom inte se sånt och som tur är reser vi sällan till ställen där man får se utsatta djur. Katten på bilden var vår hotell katt. Den sprang mellan vårt hotell och hotellet bredvid och fick mat av både personal och hotellgäster. Jag var så klart en av dom som fixade skinka till den. Den fixade även eget käk i form av ödlor som vi fick bevittna. IMG_1378

En kväll  mitt i centrum stötte jag på en kolsvart kisse som var hemlös. Den var så kelig och mysig. Jag satte mig vid katten och skickade iväg Jocke till Starbucks. Han kom tillbaka med en macka med en hög skinka på som kissen fick plus en mugg med vatten. Kissen åt och åt. När vi kom tillbaka till hotellet mailade jag 7 olika organisationer i Miami som jobbar med hemlösa djur. Fick svar av en. De visste vilken katt det var och den hade tydligen en matare.

Matare? Den var ju bra smal, men mådde ifs bra. Vi började diskutera om jag skulle ta med mig katten hem. Jag gick tillbaka 2 dagar senare med skinka från hotellet denna gången. Efter att tag hittade jag katten och det var ett kärt återseende. Jag fick pussar och kel. Jocke tittade på mig och sa ”Ta katten till Sverige om du vill”. Väl hemma fortsatte mailkontakten med damen i Miami och vi funderade på att ta hem den.

Vi har 2 egna katter. Kommer de att acceptera den? Hur är Miami katten mot andra katter? Vi kände att det var för osäkert för att flyga hem den. Den mådde ändå bra och hade ju trots allt en matare. Tittar ofta på bilder på den i mobilen och saknar den. Om jag ångrar mig så kommer damen i Miami hjälpa mig och se till att den får pass mm och sätts i en bur på ett plan hem till oss. Men på vår bekostnad så klart.IMG_1380

Denna katt var dock lite skygg och vi fick inte alls samma kontakt men jag gillade den ändå 🙂 Ingen annan fick klappa den men det fick jag 😉IMG_1403

Fuck vad jag saknar Miami. Vi hade det så bra och så mysigt. Men vi har faktiskt planet på en till resa som vi gärna drar på i augusti. Plus att det kanske blir några nätter här å där i Sverige 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jojje

    Det finns 10000000 hemlösa katter i sverige som du kan ta hand om ju 🙂
    Du vet, det är inte som med importfruar…. man kan inte bara välja och vraka i utlandet.. HAHA.

    Päronen har två nya hittekatter nu… De hade ett uppehåll utan katter, men sen så…

stats