glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Tips på bilbarnstol

Stackars lilla Stella fick nog sitta några veckor för länge i sitt babyskydd från BeSafe 🙂 Lite väl hopklämd och benen kunde hon inte ha raka på slutet. Så att skaffa en en större bilstol var prio här hemma för några veckor sen. Vi åker ju rätt så mycket bil och Stella får ju även hänga med på de längre resorna när det är dags för möten osv.

Efter att ha läst olika tester så föll valet på en BeSafe iZi Plus Bakåtvänd bilbarnstol . iZi Plus har flertalet gånger utsetts till testvinnare i olika test så den fick det bli. Vi vill ju ha den allra säkraste bilbarnstolen så klart.

Bilbarnstolens frontbygel leder till en enklare och mer stabil montering. Man kan även justera avståndet mellan stolen och frontbygeln för att öka benutrymmet. Man kan även justera nackstödet och dessa funktioner bidrar till en ovanligt lång användningsperiod. 

En funktion som är så bra är de smart placerade magneterna som man kan fästa bältet i som underlättar i- och urtagning av barnet. Vi hade det på babyskyddet också.

Bara att sätta i barnet utan problem 🙂 Just nu sitter hon fram och stolen är monterad med bilens bälte. Men vi har även en bas till som man lätt fäster i  iso fix fästen i baksätet med ett klick. Sen monterar man bara själva stolen på basen och vips så är allt på plats. Så smidigt. Men just nu vill jag ha henne fram så basen får vänta tills hon ska åka bak.Vi har hunnit avverka några mil i stolen och verkligen hunnit testa alla funktioner. Stella älskar sin nya stol. Nu sitter hon så högt så hon ser ut vilket är toppen för en nyfiken tjej. Hon får gott om plats men sitter ändå säkert. Till små barn följer en body hugger med som gör att de sitter skönt och säkert. En funktion som jag gillar är att man justera sitsen i tre lägen. Så när hon börjar bli trött och vill sova lutar jag enkelt bak stolen. När hon är pigg rätar jag bara upp den.

 

I samarbete med Jollyroom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marika

  Jag blev osäker och var tvungen att kolla manualen. Själva nackstödet ska vara i axelhöjd, dvs bältet ska gå ut i samma höjd som axlarna. Lutar bältena nedåt mot axeln, sitter de för högt. Öronen ska täckas av nackstödet.
  jag ser ju bara bilder, så det är säkert rätt läge på Stella.
  Ville bara vara lite “näsvis” och kommentera då jag ser en del missar det.
  Har btw följt din blogg sen du hade Glitzy-shoppen, så någon gång måste man ju börja kommentera 🙂

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Bältet ska vara rätt enligt manual. Ska kolla Öronen senare sen. Men tror tror Allt är rätt. Är det någonting man ska kommentera så är det väl nu. Rätt så viktiga grejor liksom 😀

 2. Marika

  Vi har också den. Dock är det inte lika smidigt att under färd justera läget när barnen börjar bli tyngre. 😉 Tyvärr gick den lilla “veven” till att justera bygeln sönder för oss, och den sitter lite knasigt till där nere.
  En fråga – ska inte nackstödet sitta längre ner på Stella? Jag kan ha fel..

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Nej det kan jag tänka mig 🙂 men borde ni inte få en ny?

   Bältet är i rätt höjd och nackstödet följer ju bältet så det borde vara rätt?

 3. Sara

  Den har vi med! Vi är riktigt nöjda med den, så bra att man kan justera den medans man åker😊/Sara

 4. Cissi

  Så smart med magneten! Svär inombords varje gång jag ska sätta fast Oliver, den är ju alltid fast under rumpan! Nu har jag nedräkning tills jag får hänga med er!!

stats