Charlotte "glitzy" Josefsson

Tomatgratinerad cannelloni

IMG_1505.JPG

Förra helgen lagade jag Cannelloni. Det blev riktigt bra så tänkte dela receptet med Er. Just nu står jag och lagar Smörstekt uerfilé med vitvinssås. Ska bli så gott. Självklart blir det 1-2 glas av vinet på bilden under matlagningen. Det är jag värd efter dagens ”arbete” 🙂IMG_1503.JPG

  • 400 g färska pastaplattor (Lägg dom under en fuktig duk. Om inte så torkar de och går inte att rulla)
  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 ask ekologiska körsbärstomater
  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar stjälkselleri eller purjolök.
  • 1.5-2 st morot
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk ricotta
  • 1/4 kruka timjan
  • 1/4 kruka basilika
  • 150 g rökt ekologisk skinka
  • 150 g ekologisk kallrökt skinka (från charken)
  • 100 g parmesan
  1. Skär morot och selleri eller purjo tunt samt hacka all lök fint. Fräs alla grönsaker i en stekpanna så det mjuknar. Tillsätt vitt vin och låt den koka några minnuter. Tillsätt tomaterna och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Kvarta tomaterna och lägg i dom. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fint hackade färska örter.
  2. Skär ner skinkan i strimlor och blanda med riven pamresanost i en bunke. Spara en tredjedel av parmesanen till toppen av pastan.
  3. Tillsätt ricottaost till bunken och blanda samman smaka av med salt och peppar.
  4. Ta fram en ugnssäker form. Lägg en pastaplatta i formen, klicka dit en dryg matsked ricotta blandning samt lite tomatsås. Rulla ihop plattan, lägg skarven neråt och lägg alla rullar tätt intill varandra. Fortsätt tills formen är fylld.
  5. Toppa sedan med tomatsåsen och riven ost. Baka på 225 grader i ca 15-20 minuter. Smaklig måltid!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats