Fryst mascarponecheesecake
visst e det kanon med förinställda blogginlägg. det kommer nog inte bli så mycket bloggande i helgen så jag har laddat upp några inlägg i förtid så ni inte ska bli arga på mig 😉
först ut är ett recept som låter ljuvligt. jag har inte testat dock. men kanske nästa helg?
Leila säger ”det godaste jag gjort”. Leila har ju bakat en och en annan kaka så detta måste vara sjukt gott.
bild recept.nu
Ingredienser
4 4 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 st citron, skalet
200 200 g mascarponeost
4 4 dl vispgrädde
300 300 g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Senaste kommentarer