Vi bjöd på middag i fredags och till efterrätt gjorde jag denna supergoda glass som jag hittade på recept.nu
250 g vit choklad
4 4 st ägg
2 2 msk strösocker
1 1 dl vispgrädde
3 3 dl tjock grekisk yoghurt
1 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 1 l färska jordgubbar till servering
Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
Ska absolut testas!