Sorry, men har ingen bild på maten. men tror ni vet hur lax och pressad potatis ser ut på ett ungefär:)
Färsk lax med dill 6 pers.
ca 1.3 kg färsk laxfilé (benfri med skinnet kvar)
Salt, citronpeppar
5 dl grädde
2 fisk buljongtärningar
dill i kruka
1. Lägg laxen upp och ned i en form med skinnet upp i 10 min, 170 grader
2. Ta ut ur ugnen och dra bort skinnet..salta och citronpeppra
3. Koka upp grädde och fiskbuljongen, klipp sedan ner valfri mängd dill.
4. Slå över grädden på fisken. In i ugnen igen 10-15 min (beroende på hur tjock laxen är) 170 grader.
Servera med pressad potatis!
Skitgott och så jäkla enkelt. Sofia, en kompis bjöd på detta en gång och jag har lagat det ett antal gånger efter och alla som har ätit det har varit mycket nöjda.
Ikväll bjuder jag min nya pojkvän på det här! Så satans gott lät det… 🙂 Nu håller vi tummarna för att du lyckats! 😉
Kul att se mitt recept på bloggen;) Puss