I går kväll gjorde jag en super god fondant. Jag skulle ha tagit ut en 1 minut tidigare så hade den varit perfekt rinnig i mitten
till ca 4 något större portioner. Jag gjorde i muffinsformar och det blev 7 st.
150 gram smör
150 gram 70% kvalitetschoklad
3 ägg
82 gram socker
3 äggulor
18 gram mjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör tillsammans med choklad.
Blanda ägg med socker, bara så att trådarna från äggen försvinner.
Blanda chokladröran med äggröran, tillsätt äggulorna och sist mjölet. Rör tills mjölet fördelat sig jämt och inga klumpar finns kvar.
Smörj noga formarna med smör. Fyll formarna med 3/4 och grädda i ugn i ca 7 minuter. De är färdiga precis när ytan inte längre är kladdig. Skjälp upp kakan och servera direkt! Vi serverade med vaniljglass och karamelliserade bär.
Gud vad gott det där såg ut!! 🙂
supergott kan jag lova
Hahaha… Det där ser FARLIGT gott ut!