Jag ångrade mig och gick på semester igår istället så idag har jag bakat och städat.
Jag har bakat en midsommartårta som står i kylen och väntar på att ätas upp. Jag tror det kommer smaka riktigt ljuvligt så testa ni med.
Ingredienser
Portioner: 12-14
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (Ã 56 g)
smör + ströbröd till formen
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Â
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
9. Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar.
anonym: ja det stämmer 🙂 2 dl
måste fråga, hoppas du svarar, men ska det verkligen va 2 dl florsocker??? låter enormt mkt, typ hela paketet!haha 😉
p: till mitten av augusti 😉
Ã…h sem, skööönt 🙂
Hur länge får du vara ledig då.
Ha en bra midsommar!!
anonym: nej från ica buffé
Tagen från allt om mat ser jag =)
detta får bli min midsommartårta oxå 🙂