I helgen har vi storstädad övervåningen, putsat fönstren och grejat i badrummet. Inte mycket kvar nu. I går kväll tittade vi på Mello och lagade god mat. Sparrisrisotto med en pilgrimsmussla på toppen. Våra musslor var ganska stora så de fick drygt 2 min på varje sida. De blev perfekta i mitten. En pilgrimsmussla ska inte vara genomstekt.
Sparrisrisotto 4 personer
1 st schalottenlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2,5 dl carnaroliris (eller avorioris)
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong (kan bytas till grönsaksbuljong för vegetariskt alternativ)
2 dl parmesanost, riven
3 msk smör
1 knippe grön sparris
2 dl babyspenat
Salt
Nymald svartpeppar
Gräslök, hackad
Gremolata
1 st citron, saft och rivet skal
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 dl bladpersilja, plockad
1 dl olivolja
Gör så här
1. Risotto
Fräs schalottenlök lök på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt ris och fräs glansigt ytterligare någon minut,
2. Slå på vin och hälften av hönsbuljongen, låt svälla på låg värme under lock.
3. Tillsätt resterande buljong när vätskemängden minskar och rör om emellanåt.
4. Hacka sparrisen i centimeterstora bitar, spara knopparna.
5. Tillsätt parmesanost i riset när det fortfarande har en liten kärna. Tillsätt smöret och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
6. Rör i sparrisbitar, babyspenat och hackad gräslök.
7. Gremolata
Mixa alla ingredienser med stavmixer eller blender till en grön sås. Ringla runt tallriken innan servering.
Jag köpte en blomma som pryder bordet i vardagsrummet.
Lillan har mest legat på sin favofilt i familjens snygga stol 🙂
Just nu står jag och gör en riktigt smarrig tårta som det ska bjudas på i morgon. Jag har även hunnit med 57 min spinning.
Senaste kommentarer