Charlotte "glitzy" Josefsson

Pollykaka

Men är den god eller?
Hittade receptet hos den här snygga donnan

Ingredienser:

3 ägg
2 dl socker
200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly orginal

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl) och i med Pollyn.

Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).

Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Hej igen.

    Har du testat att baka kakan än? Jag gjorde den förut igen hehe. Så sjukt god! Men man får verkligen kolla efter så den blir lagomt kladdig (många som tar ut den för tidigt), jag fick ha den inne lite längre denna gången.

    Kakan blev verkligen barnens favorit, och det säger ju allt haha 😉 La upp en bild på min denna gången, kika om du vill 🙂

  2. Sanna

    Jag skulle gissa på att den är god. Mycket god tillochmed. Något som innehåller sådär mycket goda grejer kan OMÖJLIGT vara o-gott.

stats