Ostronsås, Ostronskivling, Pak Choi, Salladslök, ostron sås och udon nudlar mm.
När vi var i Dubai käkade vi på en restaurang som erbjöd mat från det japanska köket. På menyn fanns det udon nudlar. Jocke valde det till sin rätt och det var så jävla gott.
När det kommer till thai/kina/japansk mat så måste det vara riktigt bra. Jag hatar när det bara smakar olja och soya som det så ofta gör på de där kina bufférna osv BLÄ. Det händer att jag lagar sån här mat hemma och jag tycker inte Santa Marias produkter är så upphetsande så jag brukar handla alla ingredienser på en kinesiskt varuhandel. Det är stor skillnad på produkterna. Jag sprang in där här om dagen och de hade Udon nudlar. Så jag slängde ihop en sån god rätt här om kvällen. Både jag och Jocke åt alldeles för stora portioner.
1. Lägg i en hel kyckling i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Skiva upp 4 salladslökar, ca 1 cm ingefära, 4 pepparkorn och 1 morot. Låt detta koka i ca 1 timme. Ta upp kycklingen och sila av buljongen.
2. Skiva ett paket pak choi (en ny favorit) på längden och stek ihop med ett gäng ostronskivlingar, släng i lite bitar ingefära (för smaken), några skivor morot, skivad salladslök, groddar och ca 1 dl från buljongen. Stek detta så det blir mjukt. Ringla över ostron sås (ganska mycket), smaka av efter hand så du får rätt smak, lägg i kycklingkött och sist Udon nudlarna. Rör om och smaka av och se om det behövs någon mer smak:)
Ni har en inte så nice bild här>> 🙂
Soppa
Här kan man steka ihop lite grönsaker man gillar, ex samma som ovan. Lägg köttet, grönsakerna och nudlarna i en skål och häll på buljongen. Också gott:)
Senaste kommentarer