Mycket mat just nu i bloggen:) Men hoppas ni gillar det.
I lördags åt jag Pankopanerad Taleggio till förrätt som serverades med marmelad på gröna tomater och olivoljenaperad ruccola. Det var svingott och återskapade rätten hemma igår kväll.
Panko är ett asiatiskt ströbröd och du hittar det på hyllan med asiatiska produkter.
Skär osten (Taleggio) i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skär bort den gula kanten.
Vispa ihop ett ägg med lite vatten i. Doppa osten i detta och rulla i ströbrödet.
När frityroljan är varm (ca 180 grader) slänger du i ostarna. Så fort de blivit bruna tar du upp dom.
Servera med marmelad och ruccola. Jag hittade ingen grön eller gul tomatmarmelad så jag körde på päron. Just det, innan du lägger på allt på tallriken ringlar du över lite balsamico.
När ändå oljan var framme så rullade jag in bananer i ägg och ströbröd och friterade. Mmmm, så mycket godare än med sån där frityrsmet.
Ser gott ut, ska testa! Hur är dina svarta Marni i klackhöjden? Svåra att gå i? Normala i storlek? Så snygga!
Dom är höga, men det är platå framtill så det funkar bra