Vi ska fokusera mer på fisk här hemma och det kött vi kommer äta kommer jag köpa från en lokal bonde där djuren har det bra. Dyrt? Ja lite men jag kan äta med gott samvete.
4 pers
600 g FÄRSK laxfilé – skinn- och benfri
3 msk strösocker
1 1/2 msk flingsalt
smör till pannan
Smörstekt spenat:
1 påse pinjenötter 75 g
400 g bladspenat
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
smör till pannan
flingsalt och nymald svartpeppar
Kall sås:
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
1 dl finklippt gräslök
Koka potatis.
Skär laxen i 4 bitar – skölk och torka av. Blanda socker och salt och stö över fisken på bägge sidor. Låt grava i ca 15 min.
Blanda ihop såsen och ställ kallt
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Skölj och torka spenaten. Strimla salladslökarna och hacka vitlökarna. Hetta upp en panna med smör i och stek löken mjuk. Lägg i spenaten och vänd runt den i pannan tills den är klar. Strö över pinjenötterna.
Hetta upp nytt smö och stek laxen drygt 2 min på varje sida. Den ska fortfarande ha en rå kärna, då är den perfekt.
Servera med spenaten och om ni vill potatis. Helst färskpotatis.
Mmmmmmmmmmmmm
Till dessert åt vi denna. Den var god. Vi hade dock hallon till.
Värst vad du är duktig i köket då! 😉
Inget mer Meatrix-kött för dig då? hehehe
Lägg in i din spotify: Lana Del Rey …. riktigt soooft…
Asduktig.
Hoppade Matrix den här gången.