Bild snodd från google
Bakade rosmarinfoccaia i lördags och det visade sig att Leilas recept var väldigt bra:) Fler varianter här>>
Grundrecept focaccia 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Focaccia med körsbärstomater och basilika 1 sats focacciadeg (se grundrecept)
1 st ranka röda körsbärstomater på kvist
1 ask gula cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Rosmarinfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept)
4 kvistar färsk rosmarin
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Gör så här
1. Focaccia, grundrecept
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Rosmarinfocaccia
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga rund rosmarin och olja i morteln. Sätt fingrarna i degen så att det en formas massa hål, ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt.
Ska försöka göra det på göutenfria grejer 🙂
Mmm ALLT som Charlotte gör måste testas!!!!
OMFG! 🙂
Så klart. Jag är grym i köket
Yaaaaj!
Det verkar som att du är det hehe.
Jag som trodde att du mest hängde vid korvkiosken… mosbricka, räksallad och pucko! 😉
Får nog sladda förbi till sommaren och få bjudmat höhö 😉
Hänger där ibland faktiskt…Men brukar satsa på en viltkorv med picklad lök….
ja sladda på med röda faran
Herre min tid så gott =) måste testas !!! Det borde funka att göra på glutenfria grejer va?
Oj, jag antar det? Det är så jävla gott det där brödet