Efter att ha läst på Leilas blogg så kunde jag inte låta bli att boka bord på I´ Uccellina. Leila tog in deras berömda t-bone steak som NI kan läsa om på hennes blogg.Vi valde oxfilén.
En liten förrätt, bresaola med ruccola och parmesan. Ruccolan smakar så mjukt och fint i Italien. Inte lika fränt som hemma.
”Skinkan” skivas upp och kocken står och myser?
Vi beställde det bästa dom hade vilket var oxfilén enligt dom. Efter att den var tillagad kom de fram med en tallrik med två stora avlånga bitar. Ska vi äta det där??? Det är ju kött för 4 personer. Herregud. En stund senare kom de tillbaka med köttet uppskivat:
Ok, kanske inte ser så mycket ut för världen men HELVETE vilka goda pommes. Nästan lite sega fast med krisp. Går inte att förklara. Skivade oxfilén ligger under pommesen och under köttet härliga grönsaker.
Nu till köttet. Det bara smalt i munnen. Har bara ätit sån här bra oxfilé innan och det var när vi köpte en mörad bit från en lokal slaktare i Portugal. Köttet ramlade nästan isär bara jag skar i det.
Mätt och nöjd och säkert onykter:) Lullig mer eller mindre hela resan 😉
Och så drar vi på ett kort med blixt som vår gulliga servitör tog.
De hade en buffé med desserter uppdukat som var deras meny. man fick gå dit och säga vad man ville ha. Snacka om att äta med ögonen. Hoppade min favo Creme Brulé och tog en panacotta som var underbar. Jocke tog så klart en Tiramisu som till och med slog den andra. Denna var det mer kräm i och mindre ”bröd”. Mer i min smak liksom.
haha… Jag som trodde att det var du som var bästa köttet 😉
#FJÄSK