Goda ostchips
Vi fick en himla god jordärtskockssoppa med grymma tilbehör i helgen. Frågade efter receptet så jag kan laga den själv och även dela det med er.
Vill ha igen.
Sofia lägger till: La till 1,5 dl grädde då den blev för tjock och kryddade soppan med lite örtagård från Santa Maria för mer smak.
Huvudrätten med oxfilé med rotfrukter och rödvinssky. Inga konstigheter. Rödvinsskyn var väldigt bra balanserad så jag fick receptet på den:
6 personer.
4 dl rött vin
3 schallottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 timjankvistar
2 msk socker
4 dl vatten + 3 msk konc kalvfond
3 msk balsamvinäger
Majsstärkelse att redas med.
Olja, smör, ev. salt
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i 1 msk olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull i ca 3-4 min. Strö över sockret, rör runt någon minut under fortsatt stekning.
Häll på vin, vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop tills hälten återstår.
Sila genom sil. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Red av med 1/2-1 msk majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda i ca 2 min. Ställ den kallt om ni förbereder den och värm upp vid servering och ha i 1-2 msk smör. Smaka av med ev salt.
En lätt och god dessert. Mango sorbé med en inte sån söt chokladkaka. Mumma!!
Det där såg riktigt smarrigt ut. Risken finns att jag snor receptet! 😉
MVH
jonas / PT of Sweden
Borde du göra….Mmmmmm