Förra helgen gjorde vi en helt egen ceasarsallad och den var så god. Jag åt typ dressingen med sked 😀 Tänkte att det kan vara bra som tips till helgen om Ni ska grilla.
Dressing:
5 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
2 tsk sherryvinäger (jag tog rödvinsvinäger)
2 äggulor från kravmärkta ägg
BLANDA IHOP ALLT OVAN: MORTLA SARDELLERNA SÅ DE GÅR SÖNDER.
1,8 dl matolja. Droppa i och vispa under tiden med elvisp. Till slut har du en tjock dressing.
100 g parmesanost, finriven. Blanda i det i dressingen.
salt och svartpeppar
några droppar pressad citron.
Knaperstek ekologisk bacon och grilla kycklingen till perfektion. Googla på krutonger och gör den sorten som passar Era smaklökar bäst. Lägg romansallad i botten och sen kyckling, bacon, krutonger. Strö över lite dressing och parmesan. Ställ fram en skål med dressingen så man kan såsa på efter egen smak 🙂
Senaste kommentarer