Igår kväll testade jag att göra Minnas Grekiska knyten med myntadipp>> Som Ni ser så hade jag inne mina knyten lite längre i ugnen vilket inte var meningen. Det går snabbt på slutet 🙂 Sen smakade jag av såsen med lite flytande honung för att få en bättre balans i den. Till det blev det en varsin öl. Smarrigt och kul med finger food.
Lillan tyckte såsen var toppen
Till dessert gjorde jag ett gammalt Gordon Ramsey recept. Jag har delat receptet med Er tidigare.
Smält en-två msk smör i en stekpanna. Täck pannan med ett lager socker. Släng i lite hackad chili. Kanske hälften av det jag har på bilden. Låt allt smälta och bli gyllenbrunt. Släng i bananerna och gotta in dom i det knäckiga i ca 1 minut så dom inte blir för mjuka. Häll på rom, whiskey eller vad du vill……..
Tänd på och flambera:) När elden är släckt häller du i ett par msk kokosmjölk. Servera med vaniljglass. Så smaskigt tycker jag och Jocke.
Lyxlirare! SLURP! 🙂